Verhoging kostgeld schoonouders?

Ik woon een jaar bij mijn schoonouders, we hadden afgesproken dat ik €150,- per maand zou betalen (hun zoon ook).
Nou wouden ze meer geld omdat ze slecht in het geld zaten, dus werd het €200 pp. daar ben ik mee akkoord gegaan.
Nu zeggen hun dat we €225,- pp moeten betalen, zonder overleg. Ik ben in de weer met makelaars etc. om aan een woning te komen maar dat wil niet echt opschieten.
Nu is mijn vraag, heb ik nog een recht hierop? Want nu is het idee: betalen of eruit.

Toegevoegd na 1 uur:
Het gaat mij niet om de kosten, of het 25 euro of 500 euro is daar gaat het niet om, maar eerder om het feit dat ze mij een beetje aan het "wegpesten" zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Jij kiest er zelf voor om bij je schoonouders te gaan wonen dus ze kunnen vragen wat ze willen..

Je kunt bij het Nibud informeren hoe hoog dat bedrag zou kunnen zijn. Hier een link naar hun site: http://www.google.nl/search?client=safari&rls=en&q=nibud+kostgeld&ie=UTF-8&oe=UTF-8&redir_esc=&ei=FDdWTrOlA8LrOcPhoZUM Het hangt natuurlijk sterk af van hetgeen er geboden wordt. Of ook je was wordt gedaan en of je alle dagen mee-eet. De ruimte die je ter beschikking staat is ook van belang. Wij kunnen hier dus moeilijk antwoord op geven, maar kijk even bij het Nibud. Hun richtlijn is algemeen aanvaard en je kunt dat dus ook gebruiken om met je schoonouders te onderhandelen.

Je hebt nergens recht op, je hebt toch niets zwart op wit staan? Je schoonouders kunnen vanaf morgen ook 500 euro gaan vragen. Beste is om gauw op jezelf ( of met je vriend ) te gaan wonen, dan ben je er vanaf. Daarbij is het raar als plotseling bedragen worden verhoogd natuurlijk, maar op zich is 225 euro als dat onderdak én maaltijden is geen gek bedrag en best heel redelijk.

Dan zou ik zeggen eruit als je dit teveel vindt want het is echt niet veel hoor. In principe worden de kosten gedeeld door het aantal personen die er in een huis wonen,en dit is niet alleen de huur,maar ook gas en elektrisch,neem daarbij gemeentelijke kosten zoals rioolbelasting,waterschapsbelasting en ook nog eens het water zelf.Ook t.v. en internet en eventueel telefonie. Dan de inboedelverzekering want als jullie spulletjes in de fik staan wil je het wel graag vergoed krijgen. Tel hierbij nog het eten op en misschien wordt er ook nog voor jullie gewassen,dan zitten jullie echt goedkoop.

Als jullie allebei werken, daar mee-eten en gebruik maken van gas-licht-water en de wasmachine etc. etc. dan is het een schijntje. Wen ermaar aan want als je zelf een huis hebt redt je het niet met 225 pp.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100