Hoe heet de uitkering voor zieke werknemers?

Mijn vraag is hoe de uitkering voor zieke werknemers heet en hoeveel je krijgt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ziektewet uitkering Voor werknemers met een no-riskpolis ligt de hoogte in het eerste jaar tussen de 70% en 100% van het dagloon. Dit geldt ook voor voormalig werkloze werknemers van 55 jaar en ouder. De precieze hoogte hangt af van het soort dienstverband of cao van uw werknemer. In het tweede jaar is de uitkering 70% van het dagloon. Wij berekenen dit dagloon op basis van het loon dat uw werknemer over de laatste 4 weken of maand (1 loonperiode) verdiende.

Tegenwoordig bestaat de "ziektewet" zoals voorheen niet meer. Een bedrijf is zelf verantwoordelijk voor het doorbetalen van loon bij ziekte. Vaak (CAO vastgelegd) 100% eerste jaar en 70% (wettelijk minimum) bij het tweede ziektejaar. Kleine bedrijven zullen dit risico verzekeren, grote bedrijven zouden zoveel premie moeten betalen dat ze dit risico gewoon zelf nemen. Daarna kom je terecht bij de WIA Wet Inkomen en Arbeid(voorheen WAO).

dat ligt er aan onder welke CAO je valt. Wettelijk moet het minimaal 70% van het dagloon zijn. (het gemiddelde dagloon over een referteperiode) Na 2 jaar zou je in de WIA komen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100