Klopt het dat hypotheekverstrekkers een online systeem hebben waarin wordt bewaard bij welke andere banken/instellingen je bent geweest?

Dit kreeg ik van een kennis te horen, maar ik kan er geen informatie over vinden op internet (of ik zoek niet goed genoeg). Het zou dus voor kunnen komen dat je eerst naar je oude vertrouwde bank gaat, een rentepercentage van 5.3 voorgeschoteld krijgt en bij een volgende instelling (ook een bank of een verzekeraar of jazkrdehypothker) omdat ie kan zien dat het bij die bank 5.3 was) slechts 5.2 hoeft te betalen.

Is het waar? En hoe werkt het dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat lijkt me stug. Bij 1 Bank kan het prima, maar daar kan Bank 2 dan niet naar kijken. Hetzelfde voor autodealerse, die hebben soms ook zon merk (binnen 1 merk)

Ze kunnen zien of er die dag eerder een BKR check gedaan is op jouw naam. Verder is er geen ander systeem. BKR houdt bij of je achterstanden hebt, of dat je een rode klant bent, dus nergens meer iets kunt bestellen op afbetaling. Geldt zelfs voor het afsluiten van een mobiel abo.

Nee dat klopt niet. Banken hebben het zelf wel. Dat het ene filiaal kan zien wat het andere filiaal heeft geoffreerd. Wanneer je dus via een tussenpersoon een offerte van de ING Bank hebt gehad dan heeft het geen zin om zelf nog eens naar een andere ING Bank te gaan want dan zien ze dat je reeds een ING offerte hebt en dan krijg je niets. Dus wanneer een bank een offerte uitbrengt dan sta je bij die bank in het systeem en weten andere filialen (van die bank) wat jij geoffreerd hebt gekregen. Maar wat je kennis zegt is ABSOLUUT niet waar.

Het enige wat banken doen is kijken of jij een BKR registratie hebt.En die ene bank gaat echt niet kijken of jij eerder informatie over een hypotheek hebt opgevraagd bij de ING Rabobank of (zoals jij zegt) de Hypotheker.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100