Wanneer wordt een arbo controle uitgevoerd

Nieuwe werkgever sinds 6 maanden; ziekmelding 1 (1 dag) controle op dag 1, 2e ziekmelding halverwege de dag naar huis gegaan, volgende dag weer aan t werk. Eerste werkdag controle ondanks dat ik reeds beter was. Is dit normaal? Aangegeven dat mijn baas me beter had moeten melden en reeds een ochtend gewerkt had conform contract.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat gebeurd meestal op verzoek van de werkgever

In principe een foutje van je werkgever. Kan gebeuren. Je bent een dagdeel ziek geweest, waarschijnlijk ging je werkgever ervan uit dat je de dag erna thuis zou blijven. Had je jezelf overigens beter gemeld die dag? Soms is dat nodig, niet altijd. Ik zou er verder niet mee zitten. Vervelend voor de arboarts die voor niks bij je aan de deur is geweest. Geef het nog even aan bij je werkgever, en vergeet de zaak.

Ieder bedrijf heeft weer een ander beleid m.b.t. Arbo controle. Sommige bedrijven sturen nauwelijks een Arbo controleur op pad, terwijl andere bedrijven dat meteen de eerste dag doen. Dat de Arbo controleur is langs geweest terwijl jij al weer aan het werk is, kun jij niks aan doen. Jouw baas had jou inderdaad beter moeten melden, als bekend was dat jij al weer aan het werk was. En dat kan hij doen als jij je beter hebt gemeld bij je baas of afdeling personeelszaken of waar je dat dan ook moet doen.

Het hangt ook af van de situatie. Toen ik ziek werd, kwam er een telefoontje van de arbodienst na 3 maanden en bij sommige collegaas een bezoekje al na 1 dag.

Dit is per bedrijf verschillend. Ligt eraan bij welke arbodienst ze aangesloten zijn. Niet bij ieder bedrijf wordt de eerste dag ziekmelding doorgegeven. Bij ziekte ,,hoor je jezelf de eerste dag voor 9 uur ziek te melden. Bij evt beterschap,of wanneer je weer denkt te beginnen,is het wenselijk je werkgever vooraf even in te lichten. Zodat deze weet waar hij de volgende dag aan toe is. Aldus onze cao.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100