Hoe kan het dat gokken zo verslavend is?

Mensen die er ooit aan beginnen, net als roken, komen er heeel moeilijk vanaf, maar hoe komt dat effect?

Weet jij het antwoord?

/2500

het eigelijk heel leuk is om te gokken. maar wat niet leuk is dat je veel geld verliest maar dat hebben mensen meestal niet in het gaten of eigelijk wel maar dat laat je er van het mooie gokken niet afleiden. al die mensen in het casino die lichtjes zo vrolijk en gezellig.

Omdat je steeds weer je grenzen verlegd en als je die grens hebt bereikt verleg je hem weer enzoverder..het is een constante uitdaging. Je kan het vergelijken met een soort van roes waar je alles rondom je heen vergeet.

Het is de adreline van het spelen en de weet dat je een kans hebt om te winnen. Daarnaast wil je je verlies weer terugwinnen want een andere methode om snel aan geld te komen weet je niet. Als je €500 of €1000 hebt verloren vindt je dat wel erg zonde en wil/moet je het weer terugwinnen. Dan ga je meer voor de grote klapper. Die uiteindelijk steeds groter moet worden om het verlies recht te trekken. Maar als hij dan uiteindelijk komt heb je een enorm euforisch gevoel, de kick als een drug. Daar zoek je naar. Een verslaving is altijd een zoektocht naar iets om je 'heel' te maken. En je probeert het buiten jezelf te vinden.

Het is te verleidend om veel geld te kunnen winnen. Mensen hebben altijd het gevoel dat ze geluk zullen hebben, dus blijven ze doorgokken. Het geld dat je verliest wil je weer terug winnen.

Veel mensen vinden het leuk om af en toe een gokje te wagen; dat is het spelelement. De meeste mensen houden er mee op als ze hun budget dreigen te overschrijden. Sommige mensen overschrijden die grens wel. De reden is volgens mij dat die mensen met gokken iets willen compenseren wat ze in hun gewone leven missen. Daarom is het ook zo moeilijk om te stoppen; zodra je stopt valt er een gat. Mensen die wel kunnen stoppen hebben zo'n gat niet; ze vinden meer bevrediging in hun normale leven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100