CV bijvoegen ?

Moet je bij een sollicitatie op internet ook een cv bijvoegen als je nog geen bijbaantjes heb gehad?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, want op je CV staat ook een overzicht van je opleidingen. Dat is belangrijke informatie voor je toekomstige werkgever.

Ja, dit is nodig. Ook al heb je geen baantjes gehad, je kunt er je hobbys en opleidingen/scholen vermelden! Succes

Een werkgever heeft altijd interesse in je cv, voeg je deze niet toe dan lijkt het net alsof je deze liever niet wil tonen

Je kunt in een CV je persoonlijke eigenschappen vermelden zoals bv: Spontaan, goedlachs, leergierig etc. En natuurlijk je opleiding, opleiding en interesses. Zeker doen hoor!

Natuurlijk, altijd. En tenzij je een alien bent die net op aarde is geland, kun je er altijd wel iets op kwijt. Op wat voor school zit je, wat heb je hiervoor gedaan, heb je cursussen gedaan die iets met het werk te maken kunnen hebben, heb je interesses die op het werk aansluiten. Reken erop dat de meeste werkgevers een sollicitatiebrief pas lezen ná het cv. Een brief zonder cv belandt al snel in het ronde archief.

Je hebt je eigen gegevens, je opleiding, je hobby's en je kwaliteiten. Geen bijbaantje betekent niet dat je niets kan. Zet dat om in positief : Ik heb enorm veel tijd in mijn studie gestoken. Dat ging voor alles. En beschrijf de ter zake doende vakken wat uitgebreider. En bij hobby's uitgebreid: lezen, je pc en wat je dar op kan. En over vakanties/interesses: surfen, zwemmen, oppassen, ergens geholpen misschien? Goed nadenken en dan kun je meer op je cv zetten dan je dacht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100