waarom, als je iets NIET kan betalen, en je geeft dat aan, en je wilt een betalingsregeling, en dat kan niet, krijg je incasso kosten. hoe krom is dat

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat hier voor al is gezegd, klopt natuurlijk. Als je een verplichting bent aangegaan, moet je afspraken nakomen. Wat je zou kunnen doen bij het vragen om een betalingsregeling is, als je keurig op tijd betaalt, dat ze vanaf dat moment de incassokosten stopzetten. Hier vallen ook de administratiekosten e.d. onder. Ook moet je goed opletten of er niet te veel kosten in rekening worden gebracht. Daar zijn namelijk regels voor. Zie hieronder een overzicht welke kosten er onder incassokosten vallen en die dus NIET nog eens apart in rekening mogen worden gebracht. Verder een tabel met hoe hoog de kosten mogen zijn. Als particulier heb je geen mogelijkheid om de BTW terug te vorderen, dus die mogen ze ook niet in rekening brengen. het juiste bedrag staat dan in de 1e kolom. Incassokosten kun je zien als een soort schadevergoeding, met als doel je aan te sporen sneller te betalen. In het ene bedrag uit de tabel hieronder moeten alle kosten zitten, 1 bedrag omvat dus alles. Je moet dus niet extra betalen voor: Leges (informatiekosten), deze kosten kunnen nooit bij 1e aanmaning in rekening worden gebracht, je mag namelijk niet zonder bericht informatie opvragen. Bureau- & dossierkosten Regelingkosten Registratiekosten, verzonnen kosten De tabel moet je als volgt lezen: tot een bedrag van 250 euro (rekening en rente) mag een incassobureau 37 euro aan kosten in rekening brengen. En zo geldt dat voor ieder volgend bedrag. Is de rekening 251 euro dan zit je dus direct aan hogere kosten. Helaas, maar waar. Tip, neem desnoods iemand in de arm die samen met je een overzicht van inkomsten en uitgaven maakt en kijkt wat je kunt aflossen per maand. Dat kom je veel beter over naar een schuldeiser of incassobureau. Je weet waar je het over hebt en dat je dat ook kunt betalen. Zeker als je een betalingsafspraak niet na komt, wordt het in de toekomst steeds moeilijker om iets te kunnen regelen. Succes met alles.

Omdat je een "contract" hebt waarin je aangeeft dat je tijdig betaald, zoniet er kosten aan zijn verbonden... Als je dus niet kan betalen en een regeling kan treffen (evt. zonder extra kosten) dan is dat al een soort "extra" service.

ik had het zelfde probleem.. Maar je kan altijd een betalingsregeling aansluite met je incasso. Je moet wel echt duidelijk maken dat je het ECHT niet kan betalen, dan willen ze een overzicht met je in- en uitgavens.. Dat kun je vragen. Is wel n optie denk ik?

Nee dat is niet krom!! Jij bent een verplichting aangegaan, waaraan jij niet kan voldoen. Dat is krom! Degene die geld van jou krijgt, schakelt iemand in om toch zijn geld te krijgen. Daarvoor maakt diegene kosten. Die moet jij betalen. Dat is logisch.

Als ze echt geen betalingsregeling met je willen treffen heeft dat meestal een oorzaak. Ik kan niet in je financiéle verleden kijken en er staat ook niet bij om wat voor soort schuld het hier gaat, maar bv woningcorporaties, energiebedrijven en zorgverzekeringen zijn meestal wel bereid om mee te werken. Heb je je misschien in het verleden een keer niet aan een dergelijke regeling gehouden ? Dan trappen ze daar geen tweede keer in en moet je gewoon ineens betalen of je krijgt een incassobureau/deurwaarder aan je broek.

niet krom want de betaalverplichting blijft bestaan. je zult het uiteindelijk toich moeten betalen. een betalingsrgeling is geen recht maar een service

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100