huurwoning betalen

kosten : 580 euro per maand incl service kosten
inkomsten : ongeveer 1900 netto gezamelijk per maand.

Kan ik dit betalen? En hoe berkenen ze dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Natuurlijk is het mogelijk dat je dit kan betalen. Het hangt alleen volledig van jezelf af. Als jij gewend bent in luxe te leven dan zal het moeilijk zijn om een stap terug te moeten. Maar in feite is het mogelijk. Je kunt het ook zelf heel makkelijk uitrekenen. Schrijf al je uitgaven eens op, echt alles. Ook de huur van het huis en alle vaste lasten die jullie hebben. Maak een schatting hoeveel je aan eten en drinken(of eventueel sigaretten als je rookt) uitgeeft per maand. Zet dat in een begroting. Hieruit blijkt heel snel of je een begrotingstekort(dat je het dus niet kan betalen) of een begrotingsoverschot hebt. Of dit ook daadwerkelijk mogelijk is voor jullie kunnen wij niet beantwoorden met zo weinig informatie. Wij weten niet wat jullie vaste lasten zijn, die zijn per persoon verschillend. In theorie kan het dus, in praktijk kan het misschien wel niet. De enige manier om daar achter te komen is zelf een begroting maken of een ander die laten maken.

Via de link kunt u berekenen, of u nog in aanmerking komt voor huurtoeslag. U ziet dan vanzelf hoeveel geld u over houdt per maand. 580 euro huur is trouwens niet zoveel voor een woning. Goedkoper zult u niet snel vinden.

Bronnen:
http://www.toeslagen.nl/reken/toeslagen/ho...

Dat is verschillend per bedrijf. Het ene verhuur bedrijf ziet dit als je eigen probleem, zolang je maar betaald, het andere verhuurbedrijf wil je inkomen weten. Vraag het na bij het bedrijf/particulier waar je wilt huren. Overigens zul je met 1900 netto in de maand dit wel kunnen betalen.

Het uitgangspunt in nl is dat een derde van je inkomen de bruto woonlast is.Dat is dus zonder belastingen verzekeringen electra etc. Daar zit je met deze woning ruimschoots onder

Ja hoor je komt in aanmerking voor huurtoeslag. De huur is onder de grens die voor huursubsidie in aanmerking komt, en je inkomen ook. De juiste hoogte kan je berekenen met de link die Cryofiel aangeeft. Toegevoegd na 38 seconden: sorry, het was AlphaLima

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100