Wat verdient een bankdirecteur gemiddeld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Miljoenen

Te veel. Wordt tijd dat het hele bankwezen maar eens meer afhankelijk gaat worden van hun klanten. Ze zijn in principe niets meer dan een groentewinkel. Alleen dan met geld. Meer van de winst moet terug naar de klant in de vorm van bijvoorbeeld meer spaarrente.

Ze verdienen tonnen per jaar, nu de VVD regeert kan dat makkelijk nog veel hoger uitvallen (Balkenende-norm afgeschaft).

Varierend van tonnen tot miljoenen per jaar. Op Wall Street en in Londen kan er nog wel een nul bij komen. De vraag of dit te veel is is moeilijk eenduidig te beantwoorden. Vergeleken met topsporters hebben ze meer verantwoordelijkheid en krijgen ze minder. Het antwoord op de vraag hangt waarschijnlijk af van de mate waarin de prestaties van de bankdirecteuren bepalend zijn voor de resultaten. In een miljardenbusiness is het waarschijnlijk dat een paar miljoen wel gerechtvaardigd is, het is echter ook denkbaar dat de salarissen te hoog zijn door een tamme controle door de raad van commisaren en de aandeelhoudersvergaderingen.

Ik heb al een aantal antwoorden gezien maar die kloppen niet. Het salaris van een bankdirecteur hangt van vele zaken af. Aantal functiejaren bij de bank, leeftijd, opleiding, grootte van het kantoor, aantal medewerkers, etc.etc. Voorbeeld een kantoordirecteur van circa 30 jaar van een kantoor met medewerkers zal zo een 75.000,- per jaar verdienen. Maar een kantoordirecteur van 50 jaar op een kantoor van 40 medewerkers zal zo een 175.000,- kunnen krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100