heeft bijverdienen wel zin als je in de ww zit?

Ik bedoel dat je alles wat je verdiend moet opgeven dus
je uitkering word daardoor lager.
Vaak moet je onkosten maken om dat werk te kunnen doen
maar krijg je dat niet vergoed.
Daarbij denk ik b.v. aan reiskosten
Iemand met een (vaste) baan daarentegen mag gerust
bijverdienen..

Weet jij het antwoord?

/2500

Natuurlijk mag je met een WW-uitkering gewoon geld verdienen ; dat is zelfs de bedoeling. Die WW is maar tijdelijk, en gewoon bedoeld om je te helpen rond te komen zolang je geen salaris hebt. Natuurlijk mag je bij een salaris bijverdienen : dat geld is helemaal van jou, zelf verdiend, en al neem je zeven bijbanen, als je dat aantal uren kunt maken, staat dat je vrij. Maar met een uitkering is dat natuurlijk wel anders : daar vang je in principe gemeenschapsgeld (met bijstand nog sterker dan met WW, waar je premie voor hebt betaald) tot je zelf weer eigen geld kunt verdienen. Dat houdt -heel grof gesteld- in dat de uren dat je werkt je gewoon nog je salaris krijgt, en de uren dat je WW hebt, vang je WW Van bijwerken in de WW wordt je uitkering dus niet altijd lager, tenzij je meer dan minimumloon vangt en voor minimumloon gaat werken . Met bijstand is nog iets anders aan de hand : daar krijg je niet per uur maar alleen tot een bepaald maandbedrag. En elke euro die je zelf verdient, gaat dus van die 'aalmoes' af. En zo kun je met 20, 30 uur werken al uit de bijstand zijn. Bijverdienen heeft ALTIJD zin. De bedoeling is namelijk wel dat je weer fulltime aan het werk gaat, en hoe meer je gedaan hebt in de tussentijd, hoe makkelijker je weer een nieuwe baan krijgt. En ook bij een tijdelijke bijbaan kun je vaak prima je reiskosten enzo vergoed krijgen. Kosten die je moet maken om te kunnen werken mag je trouwens vaak wel aftrekken voor de belasting.

Dit verhaal toont aan, dat uitkeringen zo snel mogelijk moeten worden afgeschaft, omdat ze een verkeerd signaal afgeven. Nog even en men beschouwd een uitkering als een recht, als een alternatief voor werken.

Ja je moet dat inderdaad opgeven ook als je voor een gedeelde tijd werk gaat verrichten.Doe je dat niet dan ben je met uitkeringsfraude bezig en kan je bestraft worden m.b.t korten in je uitkering.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100