Wat is het effect op de wereldeconomie als de hele wereld met dezelfde valuta gaat betalen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat zou geweldig zijn en het zou een enorme boost geven aan de wereldeconomie. Het net zoiets als iedereen de zelfde taal zou spreken en als we toch aan de gang zijn het zelfde geloof zou hebben of misschien nog beter geen geloof. Halleluja. Echter het gaat hier om een theoretische vraag en dus ook een theoretisch antwoord.. Je kunt het eigenlijk vergelijken met de intrede van de Euro maar dan in werelverband. Om toe te mogen treden tot een wereldmunt moet je natuurlijk voldoen aan een waslijst van regelgeving. Je huishoudboekje dient op peil te zijn, je dient de inflatie in je land te beteugelen, je mag niet meer uitgeven dan je verdient, etc. Mocht je eenmaal toegetreden zijn en je houdt je niet aan de regels, dan moet de mogelijkheid bestaan om je uit de wereldmunt te zetten. Teven krijg je als toezichthouder een Wereldbank, misschien met Balkenende als president. De valuta’s zouden in internationaal verband vastgesteld moeten worden, net als bij de invoering van de Euro. Nederland 2,20371 nlg België 40,3399 bef Duitsland 1,95583 dem Luxemburg 40,3399 luf Frankrijk 6,55957 frf Spanje 166,386 esp Italië 1936,27 itl Ierland 0,787564 iep Portugal 200,482 pte Oostenrijk 13,7603 ats Finland 5,94573 fim Daardoor is de koopkracht niet het zelfde, want die is o.a. afhankelijk van wat iemand verdient in een bepaald land. Gezien de instabiliteit in heel veel landen zal dit dan ook nooit gerealiseerd kunnen worden. Zelfs in Europa hebben we al grote problemen met landen als Ierland, Griekenland, Spanje en Portugal. Toch staat de Euro nog steeds hoger t.o.v. de Dollar dan tijdens de invoering, dus wie weet!!!!

Handelen met het buitenland wordt dan makkelijker. Dit stimuleert zeer waarschijnlijk de handel. Handel is goed voor de economie.

Dan zal denk ik de hele economie instorten, want hoe kan je dan bepalen hoeveel die valuta waard is? Dan is de koopkracht overal het zelfde. Als minder ontwikkelde landen die muntsoort ook zullen krijgen bijv, Zimbabwe en daar zal het heel slecht mee gaan heeft het gevolg voor meerdere landen. Dus geen goed plan ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100