Is een chiptegoed onbeperkt geldig?

Hoelang blijft het tegoed op een chip van een bankpas (die is verlopen of waarvan de rekening is opgeheven) geldig?
Ben alleen geïnteresseerd in de mogelijkheid om chipbetalingen te blijven verrichten, niet om terug te storten of anderszins over te hevelen.

Toegevoegd na 1 week:
Graag met bron.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het saldo is onbeperkt geldig. Het kan niet door de bank geblokkeerd worden. Als je je rekening opheft, kan je de chip niet meer opwaarderen. Er zijn ook ‘prepaid’ chipkaarten in omloop, die niet gelinkt zijn aan een bankrekening.

Bronnen:
http://www.chipknip.nl/Consument/Pages/Mee...

Mocht je je pas laten vervangen na de beëindigingsdatum, of is deze ingeslikt bij een geldautomaat waar dan ook, vraag dan je eigen bank het chiptegoed wat je er evt. nog op hebt te storten op je rekening. De banken beschikken over een cashservice die dit voor je kan regelen. Bij de meeste chipautomaten kun je naast opladen ook je saldo af laten boeken. Wil je overtuigd zijn dat je saldo nihil is voordat je je pas inwisseld, dan druk je in de chipautomaat het vraagteken in. Maar omdat het toch een soort portemonnee is die je kan verliezen, want iedereen die je pasje vindt kan zonder pincode chippen van jouw tegoed, zorg altijd voor een niet te hoog saldo op de chipknip. Zelf laad ik altijd zo rond 20 euro op.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100