een uitkering en een relatie wat zijn de regels ? mag ik bij mijn vriend slapen of hij bij mij?

Toegevoegd na 21 minuten:
een alleen staande uitkering. en met slapen bedoel ik hoeveel dagen per week mogen we bij elkaar blijven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het kan variëren per uitkering en per verstrekker. Over het algemeen geldt: drie nachten in een week bij iemand slapen = samenwonend. Vraag het na bij je uitkeringsinstantie, daar kunnen ze je precies uitleggen wat in jouw geval de regels zijn.

zolang jullie niet gaan samenwonen is er geen probleem en af en toe eens bij elkaar slapen is geen samenwonen. Ben je dagelijks bij hem en slaap je er dagelijks dan zou ik dit gewoon doorgeven bij je uitkeringsinstantie en die zeggen exact wat wel en niet mag.

als je financiele schaalvoordelen hebt door gezamenlijk te leven en te wonen gedurend een groot deel van de week kun je problemen krijgen met niet loongerelateerde uitkeringen.

Zolang zijn tandenborstel niet bij jou geparkeerd staat is het goed. Er zijn gewoon vrij scherpe regels. Opgesteld om fraude te voorkomen. Zorg da je ze niet overtreedt. Te vaak wordt de gemeente getipt door buren die jou in de gaten houden. Dus zorg dat ze daar geen reden voor hebben. Gewoon steeds komen met een tas en weer vrij snel vertrekken met diezelfde tas.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100