mag een kind onder de 16 jaar freelance teksten vertalen voor geld?

Weet jij het antwoord?

/2500

als je het maar opgeeft aan de belastingdienst. en er voor zorgt dat je dat voor meerdere mensen doet, anders zou men het als een verkapt dienstverband kunnen gaan zien.

Dat hangt er van af. Je hebt het over freelance vertalen voor geld. Het kind wordt daarmee mogelijk ondernemer. Als hij ondernemer wordt moet hij zich laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Daarvoor is een minimumleeftijd van 16 jaar nodig. Je kunt als 16-minner dus alleen tegen betaling vertalen, als je daarmee onder de definitie van onderneming blijft; het moet dus duidelijk een bijverdienste blijven. Er kleven wel andere consequenties aan het vertalen van teksten door minderjarigen: wat als vertaalfouten of onzorgvuldigheden grote schade opleveren? De schade zou dan op de ouders verhaald kunnen worden. Zorg er dus altijd voor dat je de opdracht aanvaardt onder het voorbehoud niet aansprakelijk te zijn voor vertaalfouten of onzorgvuldigheden. Zeker met industriële handleidingen. Je zou maar eens per ongeluk een fout hebben staan in de montagehandleiding voor een schotje in een vliegtuigmotor. Een klein foutje kan dan verstrekkende gevolgen hebben.

Je zult als je dat doet een VAR verklaring moeten aanvragen. En je registreren bij de kVK wat je bent dan een ZZP er. Maar als het om een kleine opdracht gaat waar niet veel mee verdiend wordt kan de opdrachtgever je beter als werknemer in dienst nemen op een nul uren contract

Laat kinderen van hun jeugd genieten en zich leren aanpassen aan de maatschappij. Er zitten veel haken en ogen aan jouw idee. De betreffende persoon kan geen echte vertaling maken, want daarvoor moet je beedigd zijn. Bovendien, wat weet een 16-minner van de context?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100