mag je geld voor méér geld verkopen?

Ik ontving een mail om nieuwe Euro's te kopen van Slowakije. Het betreft een setje met munten van 2 Euro, 1 Euro, 50 cent, 20 cent, 10 cent, 5 cent, 2 cent en 1 cent.
Er is een handig bewaarzakje bij. Dit setje kost 9 Euro 90.
+ nog bijna 4 Euro verzendkosten. Als je de werkelijke waarde rekent, kom je op nog geen 4 Euro.
Mag je wettelijk geld voor méér geld verkopen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Lijkt me niet bepaald legaal...

Jij bent veel te slim om in dit soort "aanbiedingen" te trappen (2 halen- 3 betalen). Kennelijk zijn er mensen bereid te betalen voor gebakken lucht.

Ja, dat mag wel degelijk, omdat het een verzamelobject is. Veel mensen verzamelen al die euro's, en zo heb je in 1 keer alle euro's van een land, en ook nog in 'mint condition', niet gecirculeerd. Aan jou of je dat geld er voor over hebt, maar de aanbieding is zeker legaal. (Elke keer als er een land bijkomt, bieden diverse bedrijven dit aan.)

Een groot deel van de economie draait om geld voor nog meer geld verkopen. Denk aan leningen, hypotheken, wisselkoersen, dus ja, dat mag!

tuurlijk mag dat, een lening of hypotheek is feitelijk toch ook geld verkopen voor meer geld ? het is toch ook de dienst die je betaald ? in dit geval mint condition eerste druk muntjes goed ingepakt etc etc

Jazeker, ik sluit me aan bij hippo, en er is in nederland ook elk jaar gewoon een dag waarop je speciale munten kan kopen. tijdens de dag van de munt in utrecht bij de koninklijke munt. speciale munten van monaco en liechtenstein zijn redelijk wat waard.

Ja dat mag. Er zijn verzamelaars die zeer veel geld over hebben voor bijzondere elementen in hun verzameling. Zo is Slowkije een land waar je niet snel een complete set van ontvangt. En dan is er een markt bij verzamelaars. In Finland zijn de 1 en 2 cent munten afgeschaft als dagelijks betaalverkeer. De munten die nog geslagen wrodne zijn puur voor verzamelaars. En daar wordt tot wel 100 keer de 'muntwaarde' voor betaald!

Ja mag wel, je mag ook mijn 50 euro briefjes kopen voor 75 euro. Zeg maar hoeveel je wilt. ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100