moet ik over een uitkering van een werkeloosheids verzekering nog belasting betalen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja!! gewoon net als over loon. Op je loonstrookje wordt dus ook netjes je bruto en je netto uitkering aangegeven Toegevoegd na 19 minuten: O ja, het is ook niet zo vreemd, aangezien die uitkering ook berekend wordt op je bruto loon.

Bronnen:
Ervaring

ja door inhouding loonheffing want het is inkomen. Bij bijstand wordt de belasting anders en later berekend. Je mist bij een uitkering in principe de arbeidskorting, een korting op de belasting.

Reeds twee antwoorden gegeven die kloppen, alleen wil ik het volgende eraan toevoegen: Simpel maar toch, tot een bedrag van circa 6500 euro aan inkomen ben je geen belasting verschuldigd aangezien de loonheffing dan weg valt tegen de algemene heffingskorting.

wanneer het een ww-uitkering betreft van het UWV houdt deze de belasting in. Afhankelijk van uw overige inkomsten en aftrekposten e.d. kunt u via een belastingaangifte beoordelen of er te veel of te weinig belasting is betaald. is het een uitkering uit een zelf gesloten verzekering zoals bijvoorbeeld voor woonlasten, dan moet u het even navragen bij de uitkerende instantie / verzekeraar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100