Krijg je de zorg die je nodig hebt nadat je vrijwillig aan geweld deelneemt vergoed?

Bijvoorbeeld hooligans. Zij kiezen ervoor om te vechten. Soms raken ze gewond en hebben ze hulp nodig. Wordt deze hulp dan standaard vergoed uit hun zorgverzekering?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Neen, men krijgt niet altijd de zorg vergoed die er nodig is, als iemand deelneemt aan geweld. Het ligt aan de soort zorg die nodig is. De volgende kosten worden niet vergoed: de kosten voor mondzorg als gevolg van vechtpartijen en geweldpleging. Kijk op blz 123: https://www.pzp.nl/-/media/Actueel/Voorwaarden/politie-zorgpolis-zorgverzekeringen-en-aanvullende-verzekeringen.pdf De mondzorgkosten die voortvloeien uit de kosten die ontstaan zijn door geweld uit zelfbehoud worden wel vergoed. Toegevoegd na 54 minuten: Als de vechtpartij in het buitenland plaatsvindt, kan het zijn dat via de ongevallendekking van een reisverzekering ook nadere uitsluitingen gelden. Het is altijd aan te bevelen de Algemene Voorwaarden goed door te nemen. Artikel 22, lid 3 onder h. een vechtpartij, behalve bij rechtmatige zelfverdediging; https://www.onvz.nl/zorgverzekeringen/aanvullend/superfit/polisvoorwaarden#Artikel%2022%20Ongevallendekking

Ja (althans in Nederland); er is geen beperking of uitsluiting mbt oorzaak. Ook rokers worden bv gewoon behandeld voor longkanker.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100