word ik aansprakelijk gesteld op dit parkeerongeluk?

Ik stond verkeerd geparkeert in de parkeergarage van mijn schoolgebouw op de tweede verdieping . De mensen met de auto konden er in principe langs met moeite maar mevrouw heeft toch tegen beter weten in geprobeerd om uit verdieping 3 naar 2 te gaan. Ze heeft een paal geraakt en heeft me auto bekrast met haar vinger en nare woorden erop geplaatst. De beveiliging heeft dit gezien en zegt dat ik in feite niet aansprakelijk kan worden gesteld omdat ze ook had kunnen uitstappen en de beveiliging erbij had kunnen roepen en me auto had kunnen wegslepen.

Ik heb mijn twijfels en ik moet eerlijk zeggen dat ik hier best wel angstig over ben. Ik weet dat ik fout zit en dit ongeluk door mij is veroorzaakt. Dus nu is mijn vraag. Wat moet ik doen en wat kan er gebeuren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Jij stond stil, dus je nam geen deel aan het verkeer. Degene die jouw auto raakt of die iets anders raakt is aansprakelijk voor de gemaakte schade. Dat jij verkeerd geparkeerd stond, doet daar niets aan af. Maar dat is wel nog een extra reden - vind ik - om goed te kijken hoe je je auto neerzet. Je maakt het een ander niet echt gemakkelijk natuurlijk, en dat terwijl je zelf nooit aansprakelijk gehouden kunt worden voor veroorzaakte schade.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100