Onze onderhuurder heeft schade aan zijn auto die geparkeerd staat op ons terrein, wie is verantwoordelijk?

Wij verhuren (legaal) een deel van ons huis en bieden parkeerruimte voor de auto van de huurder. Dit is een stukje eigen terrein, echter open (dus niet afgesloten) en grenzend aan de openbare weg. Wrs hebben dronken fietsers iets beschadigd maar wie is hier nou verantwoordelijk voor, wij of hij of......?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

U kunt niet juridisch aansprakelijk worden gesteld, omdat de parkeerplaats verbonden is met de openbare weg. Als een parkeerplaats open is, of met slagbomen beveiligd zoals in een parkeergarage, geldt de wegenverkeerswet. Het is bijzonder moeilijk om de eigenaar van een weg, meestal de provincie of de gemeente, aansprakelijk te stellen voor een beschadiging aan een auto. http://wetten.overheid.nl/BWBR0006622/geldigheidsdatum_05-05-2015 Toegevoegd na 8 minuten: Ik heb dit niet goed verwoord. Je kunt altijd en door iedereen aansprakelijk worden gesteld, maar waar het om gaat is of de rechter die aansprakelijkheid erkent. Soms zie je bij een garderobe een bordje met de tekst: "Wij stellen ons niet aansprakelijk voor vermiste kleding" Juridisch gezien stelt zo'n bordje niets voor omdat je er een bordje naast kunt hangen met de tekst: "Nee, dat doen wij wel, u aansprakelijk stellen bij vermissing"

De daders . En voor de rest dikke pech . :( dus jullie niet. Jullie onder huurder moet naar z'n verzekering gaan . Maar bij geen allrisk gewoon pech . Het zou anders zijn als jullie de parkeer plaats zouden verhuren en een soort veiligheid zouden garanderen . Dus de auto staat bij de dealer en wordt daar beschadigd dan is de dealer aansprakelijk .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100