Hoe moet ik mijn schade melden bij mijn autoverzekering?

Het afgelopen jaar heb ik 4 krassen op mijn auto 'gekregen'. 1 kras door mijn eigen sleutelbos en 3 krassen door andere mensen die zich (uiteraard) niet bij mij gemeld hebben. (Nadeel van wonen in de binnenstad, vlakbij een supermarkt met winkelwagentjes...)
Nu wil ik deze krassen laten wegwerken, omdat ik de auto wil verkopen.
Ik ben all risk verzekerd, eigen risico van 150 euro.
De krassen zitten aan beide kanten van de auto.
Nu keek ik op de site van de verzekeraar, en daar stond dat er schade kan zijn door een ongeval, of door diefstal/inbraak/vandalisme. Valt dit onder vandalisme?
Dan moet ik namelijk volgens de website eerst aangifte doen bij de politie.

Ik wil nu de verzekering bellen om te vragen hoe of wat, maar wat moet ik tegen ze zeggen? Eerlijkheid duurt het langst natuurlijk, maar wordt mijn schade wel gedekt door de verzekering?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je all risk bent verzekerd, valt deze schade daar waarschijnlijk ook onder, je kunt gewoon je verzekering bellen en vertellen dat je krassen op je auto hebt, door mensen met winkelkarretjes, die je auto hebben geraakt, dat hoef je niet aan te geven bij de politie, probeer er wel achter te komen, hoeveel no claim deze schade je zal gaan kosten, want dat is vaak wel een tegenvaller, dat na het repareren van je schade, de schade keurig betaald wordt en daarna een gepeperde rekening voor je verzekering op de mat ligt, omdat je schade hebt gereden, wordt in de meeste gevallen je verzekering duurder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100