Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Mag je zorgverzekeraar hulpmiddelen weigeren bij betalingsachterstand?

Er is momenteel, bij verschillende tandartsen, een actie, waarbij een zgn.klikgebit, zonder extra "eigen bijdrage" te krijgen is, de "eigen bijdrage" wordt door fabrikant betaald. De zorgverzekeraar moet de ingreep wél goedkeuren, maar nu heb ik gehoord dat een zorgverzekeraar dit geweigerd zou hebben, omdat de persoon in kwestie, een oude rekening, (die al in handen van de deurwaarder is gegeven, waarmee een betalingsregeling is getroffen), heeft openstaan bij zorgverzekeraar, de rest van de betalingen, daarna, zijn wél up to date, mogen zij, op grond dáárvan, dit klikgebit weigeren??

11 jaar geleden
1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Als deze kosten uit de basisverzekering vergoed worden mag de zorgverzekeraar dat niet weigeren op grond van de zorgverzekeringswet.

Als de vergoeding plaatsvindt vanuit de aanvullende verzekering, dan mogen ze het wel weigeren bij een betalingsachterstand. Dit staat meestal in de algemene voorwaarden beschreven.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding