Hoeveel betaal je per maand als je principieel tegen verzekeren bent voor je zorgverzekering?

Ik las dat je een belasting krijgt ipv van verzekering als je principieel erop tegen bent. Hoeveel kost dit en wat is eigen risico?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is geen belasting. "De onverzekerden krijgen eerst een brief van het College voor zorgverzekeringen (CVZ) met het verzoek zich alsnog te verzekeren. Na drie maanden volgt een boete van driemaal de standaardpremie (€340), die nog eenmaal herhaald kan worden. Als ook dat niet helpt, brengt het CVZ de onverzekerde zelf onder bij een zorgverzekeraar. De premie wordt dan ingehouden van het loon of uitkering." http://www.fdselections.nl/zorg/Nieuws/UithetFD/articleType/ArticleView/articleId/19200/Weigeren-van-zorgverzekering-gaat-geld-kosten.aspx Dus je betaalt (minstens) zoveel als wanneer je wel zelf een zorgverzekering afsluit en het eigen risico is wettelijk geregeld dus dat is ook exact hetzelfde.

Er is een regeling voor (erkende) gemoedsbezwaarden, personen die wegens hun geloofsovertuiging geen verzekering willen. In plaast van verzekeringspremie betaal je een vervangende belasting, op basis van de hoogte van je inkomen. Toegevoegd na 1 minuut: Deze bijdrage is net zo hoog als de inkomensafhankelijke bijdrage voor de Zvw-premie die verzekerden betalen.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100