Als je woont in Nederland, maar werkt voor een Duits bedrijf, krijg je dan minder AOW?

Ik woon in nederland maar heb jaren gewerkt voor een duitse baas in duitsland
krijg ik nu minder aow

Weet jij het antwoord?

/2500

Het gaat om het werken, ieder jaar dat je niet in NL werkt wordt de AOW 2% gekort. Dit is te ondervangen door je vrijwillig te verzekeren voor de AOW. Andere mogelijkheid is zelf te sparen bv met een lijfrente voor een mogelijk pensioengat. Hoe eerder je hiermee begint hoe makkelijker het is financieel. Bewust sparen voor later is belangrijk omdat AOW + pensioen het prettiger maakt of in dit geval pensioen + AOW. ... Antwoord : Ja, als je werkt voor een Duits bedrijf krijg je minder AOW.

Toegevoegd op 24 september 2020 16:10: tekst
Bronnen:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/a...

Of je rechten opbouwt voor oudedagsvoorzieningen en hoeveel in Nederland (AOW en pensioen) en in Duitsland (het Duitse equivalent van AOW en pensioen) hangt volledig van je persoonlijke situatie af. In de situatie, die jij beschrijft, ben je waarschijnlijk wat ze noemen een grensarbeider. En dan betaal je in Duitsland belastingen en premies die worden ingehouden op je salaris. Maar in Nederland betaal je mogelijk ook belasting, omdat je hier woont. En dan zou het kunnen zijn dat je in beide landen uitkeringsrechten opbouwt. Maar of dat zo is, en hoe hoog die rechten zijn kan niet zo worden gezegd, omdat het van jouw persoonlijke situatie afhangt. De rijksoverheid heeft een site Grensinfo.nl waar je aan de hand van de gegevens met betrekking tot jouw persoonlijke situatie kunt nagaan wat het voor betekent op het gebied van diverse uitkeringen, waaronder AOW en pensioen.

Bronnen:
https://www.grensinfo.nl/gip/nl/nlwede/ind...

Nee, je keijgt gewoon AOW. AOW is een volksverzekering waar iedereen die in Nederland woont recht op heeft. Specifiek: Je moet de laatste 50 jaar voor je pensionering continue in Nederland hebben gewoond om volledige AOW-rechten te hebben. Voor elk jaar uit die periode dat je niet in Nederland hebt gewoon krijgt je een korting van 2%.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Algemene_Oud...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100