Aow met terugwerkende kracht?

Ik woon al heel lang in het buitenland , nu kwam ik er achter dat ik sinds eind 2015 recht heb op 20% AOW , kan ik dit nog aanvragen en zo ja ook met 1 jaar terugwerkende kracht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als er geen bijzondere situatie van toepassing is, is het nu te laat voor een aanvraag met terugwerkende kracht. Aanvragen kan wel. Uit bron 1: "Als u al de AOW-leeftijd heeft, maar nog geen aanvraag voor AOW heeft gedaan, is er nog een herkansing. Het is wel zaak om AOW aan te vragen binnen 1 jaar nadat u de AOW-leeftijd heeft bereikt. Dan heeft u nog met terugwerkende kracht recht op AOW over de maanden dat u al de leeftijd had. Na 1 jaar gaat de AOW in op de datum van aanvraag. Er bestaat dan geen recht meer op AOW met terugwerkende kracht." Uit bron 2: "Beleidsregel In bijzondere gevallen waarin de AOW- of Anw-aanvraag meer dan één jaar te laat wordt ingediend, is de SVB bevoegd deze uitkering met een terugwerkende kracht van meer dan één jaar toe te kennen. Als een aanvraag meer dan één jaar te laat is ingediend toetst de SVB eerst of er sprake is van een bijzonder geval. Alleen als dit het geval is, is de SVB bevoegd de uitkering met een terugwerkende kracht van meer dan één jaar toe te kennen. Van deze bevoegdheid maakt de SVB alleen gebruik als het van hardheid zou getuigen, de terugwerkende kracht tot één jaar te beperken. Dit beleid is in de jurisprudentie in algemene zin aanvaard (zie CRvB 1 juli 1998)."

Toegevoegd op 03 maart 2018 18:09: bron
Bronnen:
https://www.hetsociaalplein.nl/is/werk-en-...
https://puc.overheid.nl/svb/doc/PUC_1070_20/9/

Als jij daar recht op hebt ,kan jij naar mijn mening,altijd aanspraak op maken ,ook met terugwerkende kracht. Je hebt nl rechten en plichten,betaal je geen belasting ,moet je die ook terug betalen met terugwerkende kracht. Dit is naar mijn mening ook zo in jou geval alleen nu omgekeerd. Misschien dat je zelfs nog tegoed hebt van de blasting,want die heb j waarschijnlijk te veel betaald over deze periode. Ik.zou het in elk geval proberen,ook met terugwerkendekracht, dat is een recht wat jij hebt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100