Mag je 2 bankrekeningen hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, natuurlijk mag dat. Zo kun je bepaalde dingen gescheiden houden; kinderen, vakanties, spaarpotjes e.d.

Jazeker, dat is geen enkel probleem. Alleen het invullen van de aangifte inkomstenbelasting wordt er iets ingewikkelder door. Want je moet van beide rekeningen de saldo's opgeven. Maar verder is het heel handig om zaken gescheiden te houden.

Ja hoor, geen enkel probleem. Ik heb er 5 en ook nog één in Duitsland. Banken hebben je graag als klant.

Ja dat is geen probleem. Let er wel op dat een bankrekening ook geld kost. Dus is het niet echt nodig en blijf je beneden de ton in € bij een nl. Bank. Niet doen.

ik had er vroeger 3, een betaalrekening, een hypotheek en een spaarrekening. je mag er wel 10 als dat nodig is en de bank dat ook vindt! Toegevoegd na 1 minuut: antwoord : ja je mag 2 bankrekeningen hebben.

ja, je moet alleen even navraag doen over de voorwaarden. Bij de Ing mag je alleen rood staan op de rekening waar je inkomsten op binnenkrijgt. Dat kan een probleem zijn bij je extra rekening, uiteraard afhankelijk waarvoor je je extra rekening wil gebruiken. Toegevoegd na 1 minuut: je vraag staat onder categorie sparen. Je mag ook meerdere spaarrekeningen hebben. Geen probleem, wel even rekening houden met de fiscus. al je spaargeld valt onder je eigen vermogen.

Je mag meerdere spaarrekeningen, maar maar 1 priverekening per persoon per bank hebben, je mag wel bij verschillende banken een prive rekening openen, dat is weer geen probleem. Dus ja, je mag meerdere bankrekeningen hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100