Wat kun je nu het beste doen met je spaargeld tijdens deze / aankomende crisistijd?

De afgelopen tijd al natuurlijk economisch gezien geen stijgende tijden en momenteel veel spanning met de eventuele val van de euro.
Momenteel sparen veel mensen, maar de rente is laag en het is voor mij de vraag of dit de beste methode is op dit moment. Mijn idee van "stil" zitten en afwachten tot er iets gebeurd lijkt mij niet slim.

wat is nu aan te bevelen om te doen, kijkend naar de toekomst?
Andere valuta kopen? Goud? Nog andere ideeën? .... Of toch gewoon het geld op de bank laten en afwachten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alléén sparen is financiële zelfmoord (inflatie). Zoals al opgemerkt in deze reacties is spreiding erg belangrijk.

Tsja, dat is natuurlijk een moeilijke kwestie. Een hele veilige optie is om aandelen koninklijke olie te kopen. Daar krijg je dividend van. Goud blijft momenteel ook alleen maar stijgen, maar dat houdt een keer op natuurlijk.

Een van die vele financieel deskundigen zei het zo: Als je weinig risico wilt nemen, laat je je geld op een spaarrekening staan. Dat is het meest zekere. Als het veel is, verspreid je het over meer dan een bank. Als je het wat langer kan missen, zet je het op een spaardeposito, dus wat langer vast. >>>>Alle banken met een vergunning van DNB vallen onder het garantiestelsel. Naast de banken van Nederlandse origine hebben nagenoeg alle buitenlandse banken die hier actief zijn zo’n vergunning. Wie zijn geld heeft ondergebracht bij bijvoorbeeld een Turkse rentestunter, kan bij een faillissement dus bij DNB terecht. Kun je wat meer risico hebben dan zijn er nog voldoende beleggingsmogelijkheden. Lees: http://www.elsevier.nl/web/10160855/Dossiers/Profiteer-van-de-crisis/Veilig-sparen/Tips-voor-veilig-sparen.htm

Spreiden is altijd wenselijk! Niet op één paard wedden, want als die komt te vallen....

sparen is een manier waarbij je zeker bent dat je het niet kwijt raakt. Echter, de inflatie en rente + belasting heffen elkaar nagenoeg op. Dus je wint er ook niets mee. Er zijn allerlei depositos'zoals overheids obligaties. Die kunnen op lange termijn heel leuke opbrengsten hebben, maar dan moet je vertrouwen in de overheden houden. Zilver en goud zijn zaken die ook in de toekomst geld waard blijven. Omdat zilver en goud steeds schaarser worden, fluctueert het weliswaar,maar wordt op lange termijn steeds meer waard.

Ik zou er zelf eens lekker van gaan winkelen om de economie en de winkeliers te steunen. Iedereen is aan het hamsteren en zo houden ze de ellende in stand. Daarnaast zou ik wat spaargeld houden, beneden de grens dat je belasting moet betalen. Vooral niks met aandelen of fondsen, want zolang die gasten met dikke auto's rijden, voel ik mij niet veilig of serieus genomen, wel serieus " genomen"..... Als ik dan nog geld over had om te verdelen, zou ik eens in mijn buurt kijken wie het zo zwaar hebben dat ze door de schulden niets meer konden, en kijken of ik ze kon helpen....

Persoonlijk speel ik het veilig en dat is al mijn geld in de kluis, als de banken instorten krijg je je geld niet en ben je het waarschijnlijk kwijt! Dit doe ik omdat mijn ouders hun spaargeld kwijt zijn geraakt door Ijslandse bank.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100