TV gekocht op afbetaling en verkocht aan een ander wat zijn mijn plichten?

Panasonic tv verkocht via marktplaats

Deze tv had ik zelf ooit gekocht op afbetaling bij Wehkamp (onderdeel van een groter krediet)

Verkocht via marktplaats, en nu 6 maanden later is deze kapot gegaan en heeft de nieuwe eigenaar deze voor garantie opgestuurd naar Panasonic

Panasonic heeft aangegeven dat het bedrag moet worden teruggestort. Wehkamp heeft dit nu teruggestort op mijn openstaand krediet. (hier kan ik niet bij) de huidige Eigenaar heeft hier dus niks aan. Toevallig keek ik anders had ik het niet eens geweten.

Contact gehad met Wehkamp die geven aan dat het mijn probleem is, en de nieuwe eigenaar dat geld dan maar weer bij mij moet halen. Ik heb daar vraagtekens bij. Het kan toch niet zo zijn dat als ik iets verkoopt incl garantie er vervolgens alsnog geld bij mij word gehaald als er iets kapot is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je verkoopt iets dat nog niet van jou is, dan is het niet zo gek dat je ervoor moet opdraaien als er iets kapot gaat. Jij hebt een contract met Wehkamp of met welke financier Wehkamp dan ook gebruikt, dat contract heb je niet mee verkocht toen je de TV kocht en ben jij nog steeds aansprakelijk. Jij bent op dit moment dus aansprakelijk voor de kosten die gemaakt moeten worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100