Is Nederland qua voedsel (gedeeltelijk) afhankelijk van import?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ja we zijn voor het overgrootse deel van alles wat we eten afhankelijk van de import. Hoewel nederand een grote exporteur is van voedsel. Nu denk je misschien hoe kan dat nederland is een exporteur van dierlijke voedings middelen (vlees eieren en dat soort dingen) nu is het zo dat omdat te maken er voedsel vnl granen geimporteerd word dus het voedsel dat wij exporteren eet meer dan wij zef eten. Bijna al het graan/brood dat wij eten komt uit de import even als fruit en groenten ook word het vees dat wij eten gevoed met geimporteed graan. kijk maar een goed om je heen in de supermarkt en bedenk je hoe die er uit zou zien zonder brood groente fruit vis kruiden koffie thee vruchten sap suiker eieren rijst noten en vlees dan weet je het antwoord op je vraag of als je door nederand rijst zie jij al dat graan groeien dat brood moet worden? ik zie eigenlijk haast alleen maar gras Toegevoegd na 12 minuten: er word wel wat groete verbouw vnl aardappel uien kool en spuitjes en wortelen maar dat is bij lange na niet voldoende om ons allemaal te voeden

Nederland is grotendeels afhankelijk van import voor zijn voedsel. Onze boeren verdwijnen nog steeds in grote aantallen uit het nederlands landschap.

Bananen, kiwi's, sinaasappelen, mandarijnen, mango's, rijst, cassave, ...moet ik nog even doorgaan? Toegevoegd na 5 uur: Ja dus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100