als je "debet" staat bij een bank betaal je rente. Bij de ING op dit moment zo'n 14 % p/a. Is dat percentage aan wettelijke regels gebonden ?

of is de bewuste bank vrij in het vaststellen van dat %
(14% per jaar lijkt me namelijk exorbitant hoog in deze tijd).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

14% is ook vreselijk hoog! Maar het is wettelijk niet onjuist. Het maximum dat nu gevraagd mag worden is 15%. Dat is 12% + de wettelijke rente van 3%. Dat laatste percentage kan gewijzigd worden van tijd tot tijd, en is nu vrij laag t.o.v. het verleden. Als je dat enorme percentage niet wilt betalen èn je staat, om wat voor reden dan ook, regelmatig rood, dan kun je beter andere leenvorm kiezen, want dan kun je voor minder dan de helft lenen.

Banken zijn geldwinkels. Zij handelen met geld en dat kun jij ook doen. Ga naar je bank en doe je verhaal. In deze tijd zijn alle rentes boven de 5% veel te hoog. Stap ook naar hun concurrent en doe daar hetzelfde verhaal. Ze zien je graag als klant komen, want banken hebben het "moeilijk" en willen klanten hebben. Je moet gewoon je spel handig spelen. Als je bij de tweede bank je spel gespeeld hebt, ga je met je resultaten naar de derde bank. Voor je het weet zit je op 3%

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100