weet iemand of je vermogen er toe doet als je huursubsidie en zorgtoeslag krijgt? En zo ja..hoeveel spaargeld mag je op je spaarrekening hebben dan?

dit in verband met een schenking van mij ouders.

Weet jij het antwoord?

/2500

als ik me niet vergis wordt dit gezien als vermogen.Dus dan wordt het meegerekend met betrekking huur/zorgtoeslag. Je kunt even google voor hoe veel je mag hebben op je spaarrekening.Kijk eens bij belastingdienst! Toegevoegd na 8 minuten: http://www.toeslagen.nl/particulier/huurtoeslag2010/huurtoeslag_wie_wat_wanneer/huurtoeslag_wie_wat_wanneer-12.html

Het wordt meegerekend. Op de volgende site kun je dat lezen.

Bronnen:
http://financieel.infonu.nl/geld/29235-zor...

Bij toekenning van de zorgtoeslag is het eigen vermogen niet van belang. Bij toekenning van de huurtoeslag,wordt het eigen vermogen wel meegerekend.

Hier staat hoeveel je op je spaarrekening mag hebben staan zonder er belasting over te hoeven te betalen

Bronnen:
http://www.spaarbaak.nl/vraagbaak.php?zw=h...

Zoals door sommige beantwoord, word het vermogen meegerekend in het toetsingsinkomen voor huur toeslag. Je kan uiteraard met je ouders overeenkomen om de schenking niet te laten doorgaan (of in een andere legale vorm) zodat je alsnog in aanmerking komt voor de toeslag.

Onderstaande link vind je alles hierover. Maar let er ook op dat een schenking ook fiscale gevolgen kan hebben. Ouders mogen niet zomaar alles schenken kijk hiervoor op de belasting site

Bronnen:
http://financieel.infonu.nl/geld/29235-zor...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100