Is er een opleiding voor aandelen?

Ik wou vragen of er een opleiding is voor het handelen van aandelen? En ze zeggen altijd voor geld te maken moet je geld investeren maar hoe kom je dan aan een goed start bedrag?

Weet jij het antwoord?

/2500

Daar zijn geen opleidingen voor. Er zijn wel heel veel boeken over, het ene beter dan het andere. Je zou kunnen beginnen met Beleggen voor Dummies. Een start bedrag: moet je zelf bij elkaar sparen. Als je gaat lenen en het gaat slecht met je beleggingen kom je dubbel in de knel.

Daar zijn inderdaad (korte) opleidingen en cursussen voor: https://www.nhbo.nl/opleidingen/Beleggen%20(Basis)/NGBELBA/ https://beginmetbeleggen.com/cursus-beleggen/beleggingscursus-op-locatie/ https://www.loi.nl/n-1387-beleggen-voor-beginners Google verder op: cursus beleggen Een goed startbedrag zul je moeten sparen. Maar met een paar honderd euro kun je al aardig gaan beleggen. Oefenen met nepgeld Benieuwd of er in jou een actieve belegger schuilt? Open dan gratis een oefenaccount. Daarmee kun je onbezorgd beleggen met 40.000 euro fictief vermogen. Een foutje maken is dan geen enkel probleem! https://app.plus500.com/?IsRealMode=False&id=61626&tags=oefenenmetnepgeld “Om geld te maken moet je geld investeren”: je kunt zo ook geld verliezen…

Bronnen:
https://beginmetbeleggen.com/oefenen-met-nepgeld/
https://www.gratisbeleggen.nl/beleggen-gra...

Nee, geen opleidingen. Als je wilt gaan handelen raad ik aan dat je een demo-account aanmaakt en er veel mee oefent, en voor minimaal 75% winstgevend bent voordat je met echt geld gaan handelen. Als je echt wilt gaan investeren voor meerdere jaren kun je boeken lezen en écht inhoudelijke YouTube videos kijken, zoals FinancialEducationJeremy en MeetKevin (weet helaas weinig investeerders op YouTube in het Nederlands).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100