Koersen: Ik heb vragen over de titels die ik niet helemaal goed begrijp: http://url4u.nl/11127 Alle uitleg en antwoorden zijn welkom!? Bedankt

Bijv. de titel 'vorig'. Aegon staat bij 'vorig' op 3,653, maar gaat 'open' met 3,677. Betekent 'vorig' niet gewoon waarmee hij de vorige dag gesloten is? Zo ja, dan zou die toch ook moeten open gaan met deze zelfde waarde?

En dan de titel '%'. Deze waarde wordt berekend vanaf de 'open' waarde. Hier komt dan een waarde uitrollen die staat vermeld bij de titel '+/-'. Maar dan wordt de waarde '+/-' weer opgeteld bij de titel 'vorig' en dit wordt dan gezien als 'laatst'.

En hoe wordt de titel 'omzet st.' berekend?

En dan nog een laatste vraag... Als ik nu van afgelopen vrijdag een conclusie ga schetsen. Hoe kan ik nu het beste een top3 samenstellen van de beste fondsen? Moet ik dan gewoon kijken naar de titel '%' en de hoogste stijging hiervan is nummer 1 fonds van die dag of moet ik met andere factoren rekening houden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Fonds: Dit is de naam van het verhandelde aandeel Laatst Dit is koers waartegen de laatste transactie is uitgevoerd +/- Dit is “laatst” – “vorig” % Dit is 100* “laatst” / “vorig” Tijd Dit is het tijdstip waarop de laatste transactie is uitgevoerd Open Dit is de koers waarop het fonds vandaag bij opening van de beurs is verhandeld Laag Dit is de laagste koers waarop vandaag het fonds is verhandeld Hoog Dit is de hoogste koers waarop vandaag het fonds is verhandeld Vorig Dit is de laatste koers van de vorige handelsdag Omzet st. Dit is de omzet gemeten in aantallen Dat is gewoon een kwestie van optellen van alle verkopen. Het hangt er een beetje vanaf wat jij de beste noemt, maar het meest gebruikelijke is om daarvoor degene te nemen met de grootste procentuele stijging.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100