Heeft ING Bank genoeg CA$H FLOW om aan alle verplichtingen te voldoen binnen 30 dagen?

In het FD van vandaag staat dat ING Bank, op de beurs minder dan hun eigen vermogen per aandeel bedraagt.

Ik vraag mij af, wat kan gebeuren als alle instellingen dat hebben geld gelend aan ING Bank zullen hun geld ineens terug vragen binnen 30 dagen, op hun rekening te zijn bijgeschreven.

Net als een deurwaarder schrijft........:
' ik sommeer u binnen 5 dagen het bedrag te voldoen '.

Kan de ING dat doen?....

Zit er genoeg kapitaal ‘cash flow’ om aan alle verplichtingen te voldoen binnen 30 dagen?...............zonder staat steun?.................

Bron:
http://fd.nl/?overlay=http%3A%2F%2Ffd.nl%2F%3Fservice%3DunRegisteredLogin&target=http%3A%2F%2Fcompanyinfo.fd.nl%2Ffdid%2F091557570000

Toegevoegd na 1 uur:
Door: Saskia Jonker

woensdag 04 januari 2012, 17:14

update: woensdag 04 januari 2012, 18:18

Zeven van de 25 grootste Nederlandse aandelen zijn lager geprijsd dan de boekwaarde. Onder meer ING, ArcelorMittal en Air France-KLM kosten op de beurs minder dan hun eigen vermogen per aandeel bedraagt.

Meer over dit onderwerp

Opmars AEX geremd door banken

Onder meer ING, ArcelorMittal en Air France-KLM kosten op de beurs minder dan hun eigen vermogen per aandeel bedraagt. Dat blijkt uit een analyse van deze krant op basis van gegevens van Bloomberg.

Link:

http://fd.nl/beleggen/946877-1201/zeven-aex-bedrijven-lager-geprijsd-dan-boekwaarde

Weet jij het antwoord?

/2500

Het nieuwsbericht houdt in dat alle bezittingen van ING (en ook 5 andere aandelen) feitelijk meer waard zijn dan de koers van de aandelen (intrinsiek). Echter vallen onder de bezittingen van een bank ook alle uitstaande leningen en over de feitelijke waarde hiervan kun je discussereen (zijn ze gezond en opeisbaar) Bij banken is het altijd zo dat bij totale opeising van alle tegoeden de bank niet hieraan kan voldoen (bankrun). Dit is zelfs al zo bij 10%. Dit komt omdat banken meer geld uitlenen dan ze feitelijk van spaarders hebben ontvangen. ING heeft geen "cash flow" probleem, omdat de schulden van ING niet op korte termijn opeisbaar zijn en de spaarders alleen in een zeer onwaarschijnlijk geval (een groot deel van) hun geld zullen opeisen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100