Waar kun je veilig beleggen ?

Is er iets dat je kunt beleggen zonder dat je aandelen verlies draaien. maar wij investeert in een bedrijf en dus geen spaarrekening.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan in overheidsobligaties beleggen. Dat is eigenlijk de enige redelijk zekere vorm van beleggen. Elk bedrijf kan failliet. Elk aandeel kan kelderen. Een goed adviseur kan je wel helpen een portfolio op te bouwen dat dwarts door verschillende landen en deelmarkten heen belegt, en zowel op stijgende als dalende koersen inzet. Hierdoor hou je gelijkaterigere ontwikkelingen van de waarde. Maar er is geen gouden belegging waar je altijd op verdient en nooit verliest.

Beleggen met de zekerheid op winst of geen verleis bestaat niet. Beleggen is en blijft gokken. Ook al heb je de beste adviseur dan nog. Obligatieleningen zijn de enige beleggingsvorm waarbij je op de eind datum in elk geval je inleg terug krijgt. En een rente ontvangt. Toegevoegd na 44 minuten: verleis = verlies

Als je belegt, neem je altijd een risico. Wel kun je je geld in een Besloten Vennootschap (BV) steken van een bedrijf waar je vertrouwen in hebt, als je daar de mogelijkheid toe hebt tenminste. Meestal ken je de mensen daar ook van. Garanties heb je nooit, ook niet bij de overheid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100