Wat zijn kleine banken in Nederland?

Uit principiele overwegingen wil ik al mijn geld bij grote banken gaan weghalen en onder brengen bij kleinere banken die geen afspraken maken om wikileaks te blokkeren en andere corrupte praktijken, ik ben echter helemaal niet thuis in het bankwereldje. Bestaan er kleine banken in Nederland die nog niet onder een grote multinational vallen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

De ASN bank is misschien een goede bank voor jou. Een kleine zelfstandige bank die duurzaam bankieren hoog in het vaandel heeft staan. Toegevoegd na 2 minuten: Triodos is er ook zo een. http://www.triodos.nl/nl/over-triodos-bank/wie-wij-zijn/missie/

Bronnen:
http://www.asnbank.nl/index.asp?nid=9439

Ik weet niet of kleine banken beter zijn maar iniedergeval ze zijn er wel hoor: zoals de Twentse licht er aan in welke provincie je woond

Je kunt ook bij Independer.nl kijken, dan heb je alle banken met de mogelijkheden in één oogopslag. Kleine banken staan er ook bij met de voorwaarden.

Volgens Eerlijke bankwijzer scoren ASN en Triodos als enige banken positief op duurzaambeleid. ASN is onderdeel van SNS Reaal. Triodos is eigendom van particulieren en aantal grote investeerders zoals Delta Lloyd, Friesland Bank en PGGM. Sparen rente 2,6% (ASN), 2,3 (Triodos) Betalen rente 1,0% (ASN), 0% (Triodos) Klantenservice 9,2 (ASN) 9,3 (Triodos) *ASN biedt ook klantenservice aan via Twitter en Facebook (voor algemene vragen). *Jaarverslagen van beide banken zijn zeer transparant te noemen. *Jaarveslagen bieden schat aan informatie. Zo verdient directeur ASN 205 ton per jaar. Dit is inclusief salaris, pensioen en variabele beloning (geen bonussen). Dat is fors te noemen. Zalm (bestuursvoorzitter ABN AMRO) verdient volgens het NRC Handelsblad echter 750 ton per jaar.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/ASN_Bank
http://nl.wikipedia.org/wiki/Triodos_Bank
http://vorige.nrc.nl/economie/article20812...
http://www.eerlijkebankwijzer.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100