wat zijn de gevolgen voor de burgers wanneer veel grote banken omvallen?

omdat de financiele wereld erg onrustig is vroeg ik me dat af...is er b.v. kans op hyperinflatie , grote werkloosheid,toename van armoede of nog andere gevolgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

De kans dat er veel banken omvallen is niet zo groot, en de kans dat grote banken omvallen is nog kleiner. Overheden staan in de regel niet toe dat banken omvallen, want zoiets zal de financiele onrust alleen maar doen toenemen. Banken, en natuurlijk vooral de grotere, zijn een belangrijke schakel in de economie, en als die schakel zwak wordt of wegvalt, dan betekent dat een teruggang in de economie. De overheid zal dus alles doen, om te voorkomen dat banken omvallen, door financiele steun te verlenen, en dan vooral in een vroeg stadium. D.w.z. ook als het nog niet echt dringend nodig is. Alleen geruchten kunnen al een bankrun veroorzaken, en dan is het al te laat. Het lijstje wat je zelf geeft, m.b.t. de gevolgen klopt wel, hoewel ik hyperventilatie niet direct als direct gevolg zie. Wel de algemene gevolgen van een haperende economie, zoals werkloosheid, teruggang in welvaart, en vooral financiele problemen voor de overheid.

Ik denk dat de gevolgen enorm zouden zijn, vooral omdat we een welvaartsland zijn. Als het wel zou gebeuren zou het verschil tussen arm en rijk groter worden. Meer mensen dakloos, meer criminaliteit en wellicht een grote onrust onder de bevolking. Scholing zou duurder worden, waardoor de rijkere dit alleen nog kunnen betalen.Meer zelfmoorddoding, hogere ziektekosten...waarschijnlijk weer particulier ziekenfonds. Voor zij die het kunnen betalen. Meer rassenhaat en groeperingen. Het wordt dan klein Amerika waarschijnlijk hier. Ik hoef niet uit te leggen welke gevolgen dat dan weer heeft voor de toekomst van onze kinderen. Ik zag laatst in een progamma een professor (naam ben ik kwijt) die deze vraag ook kreeg. Met name omdat er ook gespeculeerd wordt dat Italie bankroet gaat en wat er zou gebeuren als wij failliet gaan. Hij gaf aan dat als dat zou gebeuren,er dus geen geld meer zou zijn dat de burgers weer net als vroeger,zelf hun eigen groente en fruit moeten telen en handelen met eigen spullen of diensten. Maar de kans dat banken omvallen is inderdaad klein.Ik denk niet dat dit zal gaan gebeuren. En als het ooit bijna zover komt hoop dat wij als nederlanders de straat op gaan,misschien moeten we dat nu al doen;-) want ze zijn daar in de 2de kamer lekker bezig. ik hoop dat je dit wat bedoelt? ik vindt het een mooie vraag en zal er nog even verder over denken... fijne dag! Ilona

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100