Wat is veiliger? Aandelen houden met risico of op de spaarrekening zetten??? (zie uitleg)

Ik heb aandelen (niet zo héél veel) en daar zit nu een leuk bedragje aan. Ergens in oktober/november ga ik die aandelen nodig hebben. Maar wat is veiliger? De aandelen houden, en hopen dat ze niet gigantisch zakken? Of de aandelen verkopen en het geld op mijn spaarrekening zetten? De aandelen zijn van een fonds van een bank zelf. Ik weet niet of dat iets uit maakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Verkopen en op je spaarrekening zetten is inderdaad iets veiliger, vooral omdat je ze op korte termijn nodig hebt en de economische toestand nogal onzeker is. Maar houd er rekening mee dat de bank bij verkoop ook weer kosten in rekening brengt zodat er van je rente niet veel overblijft. Dat zal over die paar maanden toch erg weinig zijn. Gezien de markt (AEX) weer een beetje in de lift zit nu de Amerikanen een besluit over het 'schuldenplafond' hebben genomen, kan je ze net zo goed laten staan tot je ze echt nodig hebt. Misschien zijn ze tegen oktober weer opgewaardeerd.

Op de spaarrekening is sowieso veiliger en dan krijg je er nog wat rente over, met aandelen heb je altijd kans dat het zakt en met de discussie over Griekenland worden de aandelen van banken er niet beter op.

Van winst nemen is niemand armer geworden en de beurs is twijfelachtig nu. Het kan altijd zomaar verkeerd gaan... Zie maar met 9-11 en de schuldencrisis en kredietcrisis. Zeker als je het geld nodig hebt zou ik het verkopen, want er is veel risico in de markt... Groet

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100