Klopt het dat elke bankmedewerker de transacties kan zien van hun klanten? A.d.h.v naam / adres/ rekeningnummer etc.

Wij vroegen ons af of het klopt dat elke (geautoriseerde) medewerker van een bank inzicht kan hebben in transacties van klanten? Dus dat mijn buurvrouw / schoonzus / etc kan bekijken hoevaak en waar ik uit eten ga, van welke abonnementen ik lid ben / hoe hoog mijn loon is etc.

En als dit klopt omdat zij hiervoor geautoriseerd zijn op welke manier vindt hier dan toezicht op plaats?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je bank heeft hiervoor het computersysteem zo ingericht dat iedereen die bij de bank werkt niet meer kan zien dan waar hij of zij recht op heeft om zijn of haar werk te verrichten. Niets bijzonders wat dat gebeurd bij elk bedrijf. Daarnaast is een medewerker die dat kan zien wat jij allemaal opnoemd daar echt niet in geïnteresseerd er zijn honderden andere zo niet duizende rekening houders enaarom zouden ze jou in de gaten willen houden ze hebben wel wat anders te doen.

Ik werk zelf ook bij een bank, alleen ben ik hiervoor niet geautoriseerd. Wat ik weet zijn alleen medewerkers van afdeling betalen en sparen geautoriseerd om de transacties in te kunnen zien van klanten. In principe mogen zij dit niet zonder toestemming van de klant, maar het is wel mogelijk wanneer zij je bankrekeningnummer weten. Mocht je buurvrouw/schoonzus bij de bank werken waar jij lid van bent, dus waar jij een pasje van hebt en zij zijn geautoriseerd om transacties in te zien en zij hebben je bankrekeningnummer, dan is het inderdaad mogelijk dat zij jouw transacties kunnen inzien. Dit mag alleen niet zonder toestemming maar zoals ik eerder aangaf is het wel mogelijk. Voor zover ik weet wordt bij alleen het inzien van transacties van klanten geen toezicht plaatsgevonden.

Een vriend van mij analyseert het risico per filiaal (riskmanagement) op het hoofdkantoor van een bekende bank. Hij kan alles zien van iedereen die bij die betreffende bank zit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100