Bij welke bank en dan wat voor rekening kan ik het beste spaargeld zetten?

Waar ktikg je de meeste rente? Het gaat om erg veel geld..

Weet jij het antwoord?

/2500

De internetspaarrekening van Bankofscotland heeft momenteel 2.75% rente.En kosteloos storten en opnemen.

voor info over en vergelijken van spaarrekeningen zie de bron

Bronnen:
http://www.spaarinformatie.nl/

Ik zal een groei spaarrekening aanvragen, 1 jaar je geld vast en daarna mag je vrij opnemen en elk jaar stijgt de rente.

Het is belangrijk om niet alleen naar de hoogste rente te kijken maar ook naar zekerheden. Denk aan het icesave drama. Neem genoegen met een paar tiende minder en slaap lekker. Ik weet niet wat jij veel geld vindt maar boven de 50.000,- zou ik het risico verdelen over meerdere banken

Helaas vermeld je niet om hoeveel geld het gaat. "Erg veel geld" is relatief, en voor de een is 1000 Euro veel geld, en voor de ander is een miljoen pas veel. Als het echt om een heel groot bedrag gaat, b.v. 5 ton, dan kan het interessant zijn om te onderhandelen met banken. Iedere bank nodigt graag iemand uit op de koffie, die met 500.000 Euro aan komt zetten. Wil je echt op safe spelen, dan is het eigenlijk niet zo verstandig, om, als het inderdaad om zo'n groot bedrag gaat, het op één bank te stallen, want je zit met een garantiestelsel, dat maximaal 100.000 vergoedt per persoon per bank. Dan wordt het dus toch spreiden. Vind je ergens een hoge rente, kijk dan ook goed naar het garantiestelsel. Bij Bank of Scotland wordt dat niet door de Nederlandse Staat gegarandeerd. Ook kun je overwegen je geld voor langere tijd vast te zetten, als je het toch voorlopig niet nodig hebt. Meestal geeft dat meer rente. 10 jaar vast levert toch al gauw ruim 4% op, en 20 jaar zelfs 5%. En er zijn tegenwoordig klimspaarrekeningen die lijken op deposito (dus vastzetten voor 1 of meerdere jaren) maar dan toch tussentijds bij je geld kunt komen. B.v. Frieslandbank, SNS en Garantibank. Al naar gelang de uiteindelijke bestemming van al dat geld, zou je ook kunnen overwegen, om niet te sparen maar te beleggen. Dat kan meer opbrengen maar ook minder. Als je die gok aandurft, kan dat een optie zijn. Succes!

Pas op en stort niet op achtergestelde rekeningen of achtergestelde deposito's. Die geven een veel hogere rente omdat je daar een hoger risico loopt maar daarvoor geldt dan ook de garantie van de Nederlandsche Bank niet. Zie de ervaringen van spaarders met achtergestelde deposito DSB. Het hangt voor de keuze ook af hoe lang je het geld niet nodig hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100