Wat kan ik het beste doen met 200.000 Euro, behalve beleggen?

Ik ben nu 48 jaar, en wil over ongeveer 5 jaar een bed en breakfast beginnen, in Europa.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op een deposito kan je je geld 5 jaar vastzetten en krijg je de meeste rente. Anders op een spaarrekening. van Lanschot Bank is een betrouwbare Nederlandse bank, speciaal voor de vermogens vanaf 150.000 euro.

Op een goede, betrouwbare, spaarrekening zetten. Alle andere manieren om het geld te vermeederen zijn risicovol of onbetrouwbaar.

Als je heel veel lef hebt, dan stap je naar het casino en zet je alles op 1 kleur.... maar goed, dat zou gekkenwerk zijn. Het enige andere dat ik kan bedenken behalve beleggen is het op de bank zetten (maar de rente is bedroevend) of het eventueel in onroerend goed beleggen, maar ja... vraag is of je het geld er dan weer uitkrijgt (om over de mensen die het in de tussentijd huren maar helemaal niet gesproken).

Beleggen is natuurlijk een heel breed begrip. Een relatief veilige manier van beleggen is het beleggen in (staats) obligaties. Hiermee kan je met redelijk grote zekerheid beleggen. Daarnaast kan je, als je het geld ook een aantal jaren vast kan zetten, kiezen voor een deposito rekening. Hierbij zet je het geld voor langere tijd vast. In ruil daarvoor geeft de bank een hogere rente. Indien je dit echter tussentijds wil opnemen zijn er boeteclausules van toepassing. Je kan ook in relatief veilig beleggingsfondsen stappen. Het risico is hoger, maar het rendement vaak ook. Hoe hoger het risico, hoe hoger het rendement. Je kan ook kiezen om iemand in je omgeving het geld als hypotheek te verstrekken. Je krijgt dan ook een goed rendement op je geld. Kan relatief zeker zijn als je eerste hypotheekverstrekker bent.

Naar een bank of een vermogensbeheerder gaan en je daar laten voorlichten. Als je je geld vijf jaar kunt missen zijn er heel wat meer mogelijkheden dan alleen een spaarrekening.

Als je toch iets spannenders wil met je geld, kun je misschien een stukje landbouwgrond kopen. Grond is schaars in Nederland en als je kijkt naar de prijsontwikkeling, zul je zien dat het eigenlijk nog nooit goedkoper is geworden. Of het rendement opweegt tegen spaarrente, zul je aan een adviseur moeten vragen en blijft een beetje gokken.

Nu niets, je kunt het het beste op een spaarrekening zetten. De hoogste veilige rente is momenteel 2.5%. Als je wilt gokken ermee, dan moet je Portugese of Ierse staatsobligaties kopen. Kan goed gaan, kan mis gaan.

gewn. doorspaaren

omdat u het geld op relatief korte termijn (5 jaar) wilt gebruiken, zou ik het overgrote deel op een spaardeposito zetten en genoegen nemen met een zeker rendement en geen risico. daarnaast zou ik een deel op een normale vrij opneembare spaarrekening zetten, wellicht heeft u het nodig voor bijvoorbeeld een grote aankoop zoals bv. een nieuwe auto. u hoeft geen dure vermogensbeheerder in te schakelen, maar gewoon gratis laten adviseren door een adviseur van uw bank. en eventueel uw geld onderbrengen bij twee verschillende banken vanwege de garantieregeling tot 100.000,- van De Nederlandse Bank mocht de bank in de problemen komen

Ga je dat alleen doen? Toegevoegd na 13 uur: Ik bedoel de B&B beginnen.

Inderdaad niet gaan beleggen, want dat geld heb je waarschijnlijk hard nodig indien je over 5 jaar je B&B gaat beginnen. Zet het op een goed renderende spaarrekening bij een solide bank en ga nu al heel goed nadenken waar je een B&B wilt gaan beginnen. Welk land en welke stad. Als je die keus hebt gemaakt zou ik daar reeds een stukje grond kopen waar je later een B&B op gaat zetten. Grond is een goede investering en is nu waarschijnlijk toch goedkoper dan over 5 jaar. Natuurlijk wel kijkende naar de ontwikkelingen in de desbetreffende omgeving.

En.....die vraag stel je op belegger.nl ? Niks geen spaarrekeningen, heel simpel en snel geld verdienen met de adviezen en het nieuws op belegger.nl, je vermogen vermeerderen met duizenden € winst. Zelfs op de "Korea dag" gister heb ik door (goed) mn huiswerk te doen op belegger.nl, een winst geboekt van € 5000,00 Doe je huiswerk, lees, kijk en volg de adviezen op, klap s'morgens om 9.00 uur die laptop open en koop DE aandelen en begin met € 50.000,00 / € 75.000,00 en je zal zien dat je totaal vermogen sneller vermeerderd dan een, wat voor spaarrekening dan ook. SUCCES

goud kopen. goud behoud zijn waarden. BUY GOLD

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100