Is er een kans dat ik volgend jaar mijn zorgtoeslag terug moet betalen? (zie uitleg)

Mijn situatie was eigenlijk altijd heel eenvoudig. Ik woonde bij mijn ouders in, en werkte in loondienst. Mijn loon was nooit zo heel hoog, dus ik hoefde nooit zorgtoeslag terug te betalen.

Nu in 2017 is mijn situatie gewijzigd. Mijn vriend is ook bij mijn ouders komen inwonen. We hebben samen bij mijn ouders t/m eind maart 2017 ingewoond. Nu zijn we sinds maart al weg daar, maar verblijven op bungalowparken, huren onder, etc. Wij staan echter nog steeds officieel ingeschreven op adres van mijn ouders.

Zelf werk ik niet meer in loondienst. Mij vriend staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel als ondernemer. Ik heb officieel geen inkomen (ik help mijn vriend natuurlijk veel mee met administratie e.d., maar heb geen eigen inkomen). Mijn vriend heeft enkel inkomen vanuit zijn onderneming; hij werkt niet in loondienst. Ik ontvang maandelijks zorgtoeslag.

Ik weet nog niet wat het inkomen van mijn vriend over 2017 gaat zijn, maar stel dat dat vrij hoog is, is er dan een kans dat omdat hij goed verdiend heeft, ik mijn zorgtoeslag over 2017 moet terugbetalen in 2018?
En zou er nog een verschil zijn voor ons of wij beide ingeschreven staan bij mijn ouders, of dat wij beide ingeschreven staan in een eigen woning?
Wij zijn nergens geregistreerd als koppel, wij hebben geen samenlevingscontract of iets dergelijks.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is een nogal onduidelijke situatie. Ik denk dat het onderhuren wat je noemt en het nog steeds ingeschreven staan bij je ouders wel eens een bezwarende factor zou kunnen zijn. Er moet toch een reden zijn om zo meer uw woonsituatie om te gaan??

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100