Bij welke Bank kan ik -op een geblokkeerde rekening- geld apart zetten voor mijn overlijden ?

Heb je op een geblokkeerde bankrekening een tegoed staan dat alleen wordt gedeblokkeerd bij overlijden? Dan kan je tot een bepaald maximum een belasting vrijstelling krijgen in Box 3.

zie voor meer info deze link naar de betreffende pagina van de site van de belastingdienst

http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/vermogen_en_aanmerkelijk_belang/vermogen/wat_zijn_uw_bezittingen_en_schulden/uw_bezittingen/niet_vrijgesteld_deel_kapitaalverzekeringen

Weet jij het antwoord?

/2500

Banksparen houdt in dat er geld wordt gestort op een geblokkeerde spaarrekening. Dit doe je door eenmalig of periodiek (bijvoorbeeld jaarlijks) een bedrag te storten. Over dit bedrag vergoedt de bank rente. Bij overlijden komt het gespaarde tegoed vrij en kunnen de nabestaanden de uitvaart betalen met het geld dat er is gespaard. De overheid maakte banksparen voor de uitvaart in 2010 mogelijk. Helaas is er op dit moment nog geen enkele bank die deze spaarvorm aanbiedt. Banksparen voor de uitvaart is op dit moment dus nog niet mogelijk. Een mogelijk alternatief om te sparen voor de uitvaart is een uitvaartverzekering. Het voordeel van een uitvaartverzekering is dat je geen risico loopt dat je onvoldoende hebt opgebouwd wanneer je op jonge leeftijd overlijdt. Het nadeel is dat je zelf in de hand hebt hoeveel je spaart. Daardoor is het mogelijk dat de verzekeraar een maximumbedrag uitkeert en niet alle kosten zijn gedekt. Een ander alternatief voor banksparen is een deposito-inleg bij een uitvaartverzekeraar. Op deze manier spaar je ook op een geblokkeerde spaarrekening, komt het geld vrij op moment van overlijden en geldt de fiscale vrijstelling. Het is belangrijk om de voorwaarden en rentepercentages van de verschillende verzekeraars goed te vergelijken.

Bronnen:
http://belasting.startpagina.nl/forum/topi...
http://kennisbank.sparen.nl/banksparen-uitvaart

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100