wil stoppen met werken en leven van mijn spaarrekening(heb wel een huis aflossing vrij) moet ik dan premie volksverzekering betalen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je betaalt alleen premie volksverzekeringen als je inkomen uit werk en woning hebt (belastingbox 1). Of als je in Nederland verzekerd bent op grond van de EG-Verordening of een verdrag inzake sociale zekerheid. Jij hoeft deze premie dus niet te betalen. De volksverzekeringen houden in: Algemene Ouderdomswet (AOW) Algemene nabestaandenwet (Anw) Wet langdurige zorg (Wlz) De basisverzekering ziektekosten valt hierbuiten, de zorgpremie hiervoor blijf je natuurlijk betalen.

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...

Over inkomsten op basis van je spaarrekening hoef je geen volksverzekering premie te betalen, maar wel over eigenwoning forfeit. Want het huis is aflossingvrij. Ik neem aan dat betekend dat er geen hypotheek op het eigenhuis rust. Door het eigen huis is het wel een stukje inkomen in box 1, dus over het fictieve inkomen/voordeel uit het eigen huis dient wel premie volksverzekering betaald worden worden. Er kan alleen beroep gedaan worden op het algemene heffingskorting en maakt het nog uit of u voor of na 1963 geboren bent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100