behoren alle internet ontvangsten tot resultaat uit overige werkzaamheden?

Indien je inkomsten hebt die je verdient door het internet dan moet je dit aangeven bij de IB als inkomsten uit overige werkzaamheden.

Het inkomen kan maar vaak worden ontvangen op 1 rekening. Stel dat ben ik maar ik doe hier niks voor (ben alleen degene die het onvangt) en ontvang 5% van de inkomsten. Ik werk er niet voor, moet je het dan alsnog aangeven in de ib? De overige 95% inkomsten stuur je naar andere rekeningen van degenen die er wel wat voor doen, mag dat?

Moet je de verhouding op papier hebben? Zij moeten dit in ieder geval wel aangeven in de ib onder resultaat uit overige werkzaamheden neem ik aan?

Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In deze casus genoemde inkomsten dienen aangeven dienen te worden. Ook dient in deze een administratie bijgehouden dienen te worden waar het geld vandaan komt en waar het geld naar door gestuurd wordt. Vanwege deze administratie wordt blijkbaar 5% berekend. Wel mag van deze 5% de onkosten zoals bankkosten opgevoerd dient te worden. En ja, de verhouding dient je op papier te hebben. En de belastingdienst mag je administratie op vragen. Als er geen administratie is, dan zal de belasting mogelijk lastig doen over de 5%. In de administratie dient duidelijk te blijken wat de onkosten zijn. Wat de inkomsten zijn, waar die vandaan komen. En de uitgaves en waarom deze uitgaves gedaan zijn. Als personen die 95% ontvangen geen inkomsten aangifte doen, dan is het mogelijk dat de belastingdienst deze misgelopen geld bij een ander persoon zal verhalen. Indien het geld via bankrekeningen verplaatst wordt dan is de administratie simpeler. Maar als het via contact geld verloopt, dan is een administratie wel zeer nuttig.

Je hebt een contract met je partners waar het geld naar toe gaat. Je verricht werkzaamheden voor je partners, waarvoor je "geld doorsluist". Ik zie geen reden waarom "inkomsten die je verdient door het internet" niet gewoon belast zouden worden. Geen flauw idee wat "door het internet" daarmee te maken heeft trouwens.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100