Hoe kan ik zo min mogelijk belasting betalen over mijn ontslagpremie?

Binnenkort word ik ontslagen en krijg ik €10.400,- mee. Dit is bruto, dus netto krijg ik helaas maar de helft ongeveer. Is er een manier om netto meer over te houden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je uiterlijk 30 juni 2014 uit dienst was gegaan en er uiterlijk 31-12-2013 een vaststellingsovereenkomst was geweest waarin stond dat de ontslagvergoeding alleen kon worden gebruikt als koopsom voor een toekomstige lijfrente... dan had je nu niet het probleem gehad dat er veel loonheffing wordt ingehouden op de ontslagvergoeding (het zogeheten 'bijzonder tarief'. Dat tarief moet worden gebruikt voor inkomsten die eenmalig of maar eenmaal per jaar worden toegekend). Daar is op dit moment niets aan te doen. Maar er is hoop. Als het goed is, vul je straks de aangifte Inkomstenbelasting in over 2014, mede aan de hand van de jaaropgave die je nog van je werkgever krijgt. Het aangifteprogramma rekent alles door op basis van hetgeen je invult. Als dan achteraf blijkt, dat te veel belasting is ingehouden, krijg je de te veel betaalde belasting terug van de Belastingdienst. Misschien nog iets. Blijkt nu dat je dit jaar echt veel meer inkomen hebt gehad dan vorig jaar en volgend jaar dan kun je nog 'middeling' aanvragen bij de Belastingdienst. Bij middeling tel je de inkomens uit werk en woning van 3 aaneengesloten jaren op. De uitkomst deel je door 3. Over de uitkomst daarvan - het gemiddelde inkomen - bereken je per jaar opnieuw de belasting. Als de nieuwe belastingbedragen lager dan de oude belastingbedragen zijn, dan kun je een belastingteruggaaf krijgen. Natuurlijk zijn hier regels voor, zie bron 2. Je kunt het pas doen als alle drie de aanslagen definitief zijn. Eerlijk gezegd verwacht ik weinig resultaat hiervan (gezien de hoogte van de ontslagvergoeding) maar berekenen kun je het altijd.

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...
http://www.ontslag.nl/werknemers/financiel...

Nee, Dat gaat niet. Bruto(loon) en Netto(loon) geldt voor iedereen. Hierover valt niet te onderhandelen. Het is voor iedereen gelijk anders ga je discrimineren.

Bronnen:
http://www.loonwijzer.nl/home/salaris/geli...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100