Mag de belastingdienst mij een boete geven als de post op een verkeerd (oud) adres aankomt?

Sinds oktober 2013 ben ik ingeschreven op mijn huidige adres. Toch komt de post van de Belastingdienst, ondanks terugsturen van de post, nog altijd aan op mijn oude adres. Op tijd betalen is niet gelukt, omdat de huidige bewoners de post niet snel genoeg hebben doorgestuurd.

Ik wil dus bezwaar maken. Heb ik kans dat ik in mijn gelijk gesteld word?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als particulier hoeft u als u verhuist, meestal geen adreswijziging door te geven aan de Belastingdienst. U geeft uw verhuizing door aan de gemeente. De belastingdienst behoort uw nieuwe adres automatisch door te krijgen van de gemeente. In drie gevallen moet u uw verhuizing wel aan de Belastingdienst melden: 1. u wilt een postadres gebruiken dat niet hetzelfde is als uw woonadres. U dient dan een bericht te sturen aan de Belastingdienst. U krijgt dan binnen vijf werkdagen een brief op uw woonadres. Daarin wordt gevraagd te bevestigen dat het postadres juist is. 2. u krijgt huurtoeslag 3. u woont in het buitenland. Het is dus al ruim een jaar geleden dat u op uw huidige adres woont. Als u dit toentertijd aan de gemeente hebt doorgegeven is er duidelijk tussen twee instanties buiten uw schuld iets misgegaan. Duidelijkheid kunt u alleen krijgen door bezwaar te maken.

Er is geen beroep mogelijk tegen het niet ontvangen van poststukken van de overheid. Ook al zijn die stukken niet aangetekend verzonden. Dit gaat heel ver. U blijft verantwoordelijk dat personen en instanties u op uw juiste woon-en verblijfplaats kunnen bereiken. Toegevoegd na 17 uur: Een en ander moet terug te vinden zijn in de invorderingswet. Maar er is veel veranderd sinds ik niet meer actief werk (15 jaar). Ik zoek verder. Toegevoegd na 17 uur: Graag verwijs ik naar onderstaande link. Een geval van .... Maar zo loopt het niet altijd af. De overheid is sterk ingedekt tegen het meerendeel van beweerdelijk niet ontvangen poststukken. Wellicht hebt u hier iets aan?? http://schuldinfo.nl/cms/fileadmin/Nationale_Ombudsman/Rapport_1997_408.pdf Toegevoegd na 1 dag: Aan Kerstboom 38.Oktober 2013 ingeschreven op het huidige adres. Zegt u. Dit huidige adres zegt u zelf ook, stond in november 2013 ook al goed in de bestanden van de Belastingdienst. U ontvangt sinds een aantal maanden wel post van de belastingdienst omdat u een auto op uw naam heeft, maar zegt u verder; er is nog nooit iets op het goede adres aangekomen. Dat lijkt mij in tegenspraak.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100