Is het mogelijk om geen belasting te betalen?

Een internet held in Nederland (said van altijdgeslaagd.nl) betaald geen belasting en heeft ook niks op zijn naam staan. Hij heeft daarin tegen wel de maximale boete gekregen van 2ton en nog wat extra, maar hoeft dus niks te betalen omdat hij niks heeft om mee te betalen op PAPIER.

Kan dit? En hoe kan de belasting nog iets van hem afpakken wanneer hij niks op zijn heeft staan? Is dit gewoon pure bedrog wat hij verteld?

Ik ben heel erg benieuwd wat jullie hier over te vertellen hebben.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De belastingdienst vordert alleen over inkomen en vermogen. Als je belasting betaalt, heb je dus inkomen of vermogen. Er zijn twee manieren om geen belasting te betalen. Ten eerste kan je frauderen, door te zeggen dat je geen (of minder) inkomen of vermogen hebt. Ten tweede kan het zijn dat je geen inkomen of vermogen hebt. Het lijkt mij dat de verhalen van Said sowieso niet waar zijn, want helemaal geen inkomen of iets dergelijks opgeven terwijl je het wel hebt is zo opvallend dat het niet werkt. Het kan wel zijn dat hij geen inkomen heeft, maar dan zou hij de boete niet gekregen hebben. Er is dus in ieder geval iets aan zijn verhaal dat niet klopt.

Ja, dat kan, Maar als ze je pakken - en die kans is vrij groot - dan ben je de lul. Dan betaal je niet alleen wat je verschuldigd bent. maar ook nog eens een flinke boete.

Dit zijn broodje AAP- verhalen en reuze stoer. Een ingezetene moet belasting betalen en hij kan ook een belastingschuld opbouwen. Heeft hij geen bezittingen, dus geen huis, auto, vermogen,dan wordt gekeken naar zijn inkomen( dan krijg je loonbeslag als je ergens in dienst bent) . Verder betaalt iedereen BTW over zijn aankopen, benzine etc en dat is ook belastimg. Kan hij niets kopen, dan is hij echt zo arm als een kerkrat.... Die meneer moet ergens van leven, dus zal hij inkomsten hebben op welke manier dan ook.Hij noet zich verzekeren voor dew zorgverzekering, dus is er ergfens nog wel inkomen. Alleen als hij gratis ergens kan inwonen en alleen eet wat hij van een derde krijgt, dan betaalt hij heel weinig belasting maar weldiverse heffingfen zoals de Zorgverzekeringswet. Is hijh getrouwd in gemeenschap van goederen, dan krijgt zijn partner ook nog een tik van de fiscus als er sprake is van een faillissement( huis weg etc). Weet de fiscus zijn verborgen vermogen te vinden , dan wordt dat ingenomen en te gelde gemaakt en van de belastingschuld kom je niet even snel af. Ik zou die fraaie verhalen met een fikse korrel zout nemen en als hij in het openbaar pocht dat hij buiten de fiscus valt, dan staat de fiscale recherche handenwrijvend klaar. Zo iemand die opschept, niet serieus nemen. tenzij het een zwerver is en dakloos.... Toegevoegd na 3 minuten: excuses voor de tikfouten. Het liep hier wat uit de hand!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100