Is het mogelijk om geen belasting te betalen?

Een internet held in Nederland (said van altijdgeslaagd.nl) betaald geen belasting en heeft ook niks op zijn naam staan. Hij heeft daarin tegen wel de maximale boete gekregen van 2ton en nog wat extra, maar hoeft dus niks te betalen omdat hij niks heeft om mee te betalen op PAPIER.

Kan dit? En hoe kan de belasting nog iets van hem afpakken wanneer hij niks op zijn heeft staan? Is dit gewoon pure bedrog wat hij verteld?

Ik ben heel erg benieuwd wat jullie hier over te vertellen hebben.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De belastingdienst vordert alleen over inkomen en vermogen. Als je belasting betaalt, heb je dus inkomen of vermogen. Er zijn twee manieren om geen belasting te betalen. Ten eerste kan je frauderen, door te zeggen dat je geen (of minder) inkomen of vermogen hebt. Ten tweede kan het zijn dat je geen inkomen of vermogen hebt. Het lijkt mij dat de verhalen van Said sowieso niet waar zijn, want helemaal geen inkomen of iets dergelijks opgeven terwijl je het wel hebt is zo opvallend dat het niet werkt. Het kan wel zijn dat hij geen inkomen heeft, maar dan zou hij de boete niet gekregen hebben. Er is dus in ieder geval iets aan zijn verhaal dat niet klopt.

Ja, dat kan, Maar als ze je pakken - en die kans is vrij groot - dan ben je de lul. Dan betaal je niet alleen wat je verschuldigd bent. maar ook nog eens een flinke boete.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100