Jaaropgaaf aanvullende wwb 2013 schrikbarend hoog. Waarom?

Situatieschets:
Alleenstaande moeder. Heel 2013 op afroepbasis gewerkt in twee dienstverbanden, dat aangevuld werd met WWB tot sociaal minimum.

Jaaropgaaf WWB 2013 gemeente geeft aan belastbaar inkomen van
€ 200044. Jaaropgaaf werkgever 1: €170 en werkgever 2: €4088.

Al mijn inkomsten werden per maand afgetrokken van volledige WWB 'recht'. WWB alleen al (dus zonder eigen inkomsten) is niet eens zo hoog per jaar.

Kan iemand mij in 'jip-en-janneke-taal' uitleggen hoe deze hoge wwb jaaropgaaf mogelijk verklaard kan worden?

Uiteraard neem ik contact op met gemeente, maar wil mij voorbereiden op dit gesprek zodat ik met de juiste vragen kan komen.

BvD

Toegevoegd na 47 minuten:
OOOh EXCUSUS: typefout in bedrag. Het moet zijn:€ 20044,-

Weet jij het antwoord?

/2500

Als ik de bedragen zie heeft de WWB een komma vergeten en is het bedrag €2000,44

Als we ervan uitgaan dat uw WWB-inkomen 2013 € 20.000 is geweest, kan het haast niet anders zijn als dat u een nabetaling van de Gemeente heeft gekregen. Dit is inkomen 2013. Het gevolg kan zijn dat u een beetje zorgtoeslag maar heel veel huurtoeslag moet terugbetalen. Uw inkomen komt immers hoger uit dan het geschatte toetsingsinkomen. Voor deze situatie is een oplossing. U kunt voor de huurtoeslag verzoeken om de nabetaling als bijzonder inkomen te beschouwen. Voor de inkomstenbelasting telt de nabetaling gewoon mee, maar niet voor de huurtoeslag, mits het verzoek wordt toegekend. Leest u de informatie over bijzonder inkomen: achter het tweede puntje staat: Een nabetaling van inkomsten over vorige jaren. Het verzoek om het bijzondere inkomen niet mee te rekenen voor de huurtoeslag vindt u in bron 2. Maar informeert u eerst bij de gemeente hoe het precies zit wat betreft het hoge WWB-inkomen.

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100