Kan ik loonbelasting terugvragen?

Is loonbelasting dus hetzelfde als loonheffing. Loonheffing kan ik terugvragen, maar kan ik loonbelasting ook terugvragen. Ik kreeg wel loonheffingskorting namelijk.

Toegevoegd na 34 seconden:
Zie ook de afbeelding uit mijn jaaropgaaf.

Toegevoegd na 2 minuten:
http://postimg.org/image/lkuvin355/

Toegevoegd na 5 minuten:
En weet iemand misschien ook gelijk hoe het zit met de levensloopverlofkorting? Die zie ik er ook niet tussen staan, maar die staat wel bij het invulprogramma van de belastingsite.

Pfft,
Leuker kunnen we het niet maken, en zeker niet makkelijker...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je aangifte inkomstenbelasting doet dan is de ingehouden loonbelasting een voorschot op de uiteindelijke inkomstenbelasting (na aangifte). Als deze jaaropgave het enige belastbare inkomen van je is in 2013 dan krijg je via de inkomstenbelastingaanslag (na aangifte) de € 80 als inkomstenbelasting terug. Levensloopverlofkorting is een aflopende zaak. Als je daarvoor in eerdere jaren niet hebt gespaard, dan is het voor jou niet van betekenis. Ik denk dat je heel kort gewerkt hebt, anders was er - als het beter aangepakt was - geen loonbelasting ingehouden. Goed dat je vrijwillig belastingaangifte doet. Toegevoegd na 14 minuten: De heffingskorting 2013 op de belasting bestaat uit de algemene heffingskorting € 2.001 en 1,827% arbeidskorting. Pas bij een bruto jaarinkomen in een kalenderjaar van circa € 5.700 ga je uiteindelijk inkomstenbelasting betalen.

Loonbelasting is de belasting die je in een jaar moet betalen omdat je werkt. Loonheffing is een bedrag dat door je werkgever op je loon wordt ingehouden en direct al naar de belastingdienst wordt gestort bij wijze van gespreid betaalde inkomstenbelasting. Na het eind van het jaar doe je je belastingaangifte waarmee exact duidelijk wordt hoeveel loonbelasting je dient te betalen. De betaalde loonheffing is feitelijk reeds betaalde loonbelasting en wordt hiermee dus verrekend. Dat je korting op de loonheffing hebt gekregen maakt op zich dus niet uit voor de loonbelasting die je uiteindelijk moet betalen. Maar dat je daar korting op hebt gekregen zal wsl komen doordat je anders naar verwachting veel meer loonheffing zou gaan betalen dan je uiteindelijk belasting dient te betalen. Terug naar je vraag: Loonbelasting kun je dus niet terugvragen maar teveel betaalde loonheffing dus wel. Je doet door belasting-aangifte te doen. Daarbij kom je vanzelf langs de vraag hoeveel loonheffing je al hebt betaald.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100