Mijn ouders laten hun hypotheek vrije huis na aan mijn zus en ik. Is er een belastingtechnische manier om de succesierechten boven de 20k te verlagen?

Dus niet een illegale manier, maar een goede manier om minder belasting te betalen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zij kunnen legaal een schenking op papier doen. Ze schenken de kinderen dan het belastingvrije bedrag dat jaarlijks mag worden geschonken. De schenking behoeft niet werkelijk uitbetaald te worden. Wel moet de rente werkelijk worden betaald over het geschonken bedrag. Op deze wijze creeren je ouders een schuld aan de kinderen. Die schuld wordt straks op de nalatenschap in mindering gebracht en over die schuld is geen belasting verschuldigd. Je hebt wel een notaris nodig. Zoek op Google naar: Schenking op papeir of papieren schenking. Het scheelt ook in de igen bijdrage als je ouders naar een verpleeghuis moeten.

Misschien is er een mogelijkheid dat je ouders jullie het huis in delen of in 1 keer schenken voordat zij overlijden, ook daar zitten haken en ogen aan, omdat zij er dan wel blijven wonen. Neem contact op met een goede notaris en overleg met hem/haar wat de mogelijkheden zijn.

Bronnen:
http://www.uitvaart.nl/notarieel/estate-pl...

Ja, die is er. Als je ouders hun huis aan jullie beiden verkopen en jullie beiden gaan er in wonen dan kunnen zij tot eind 2014 jullie ieder € 100.000 van de koopsom vrij van schenkingsrecht schenken, omdat het jullie eigen huis dan is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100